Dotekomanie.cz

Microsoft do Office pro iPad přináší podporu více oken

Office

Zdroj: macworld.co.uk

Americká společnost Microsoft velmi brzy ulehčí práci s dokumenty Word a prezentacemi PowerPoint na iOS zařízeních. Technologický gigant totiž zpřístupnil právě nově testovanou funkci pro Office Insiders. Prostřednictvím této funkce budou moci uživatelé používat více oken Word a PowerPoint vedle sebe. Samozřejmě se tato novinka týká pouze iPad uživatelů. 

Microsoft a jeho Office pro iPad má funkci multi-window

Uživatelé mohou k této funkci přistupovat tak, že přejdou do seznamu Nedávné, Sdílené nebo Otevřené soubory a poté podrží a přetáhnou soubor k okraji obrazovky iPadu. Mohou také jednoduše přejet z dolní části displeje nahoru a tím otevřít dok. Zde následně přetáhnou ikonu otevřené aplikace na okraj displeje a vyberou soubor, který chtějí otevřít. 

Zdroj: Engadget

Společnost Microsoft bohužel prozatím neprozradila, kdy by se tato funkce mohla dostat z beta testování všem Office uživatelům. Pokud si ale chcete funkcionalitu vyzkoušet, musíte mít na svém iPadu nainstalovaný operační systém iPadOS 13 a být registrovaní v beta programu. Proč iPadOS 13? Protože Apple rozšířil možnost otevírat více oken stejné aplikace až v této verzi systému.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version