Dotekomanie.cz

MediaTek zažil 10% pokles příjmů

MediaTek

Zdroj: Mediatek

Pandemie COVID-19 ovlivnila, bohužel, celý technologický průmysl, spolu s celým světem. Nejedná se tedy o vůbec jednoduché časy. Není tedy divu, že se nyní objevila další zpráva o společnosti, která zaznamenala pokles prodejů v souvislosti s chytrými telefony. Tentokrát jde o výrobce mobilních procesorů MediaTek. 

MediaTek zažívá špatné časy, mohlo být hůře

Tchajwanská společnost vykázala za duben letošního roku tržby ve výši 688,8 mil. dolarů. Jedná se tedy o 4,7% pokles příjmů ve srovnání s měsícem březen. Ještě horší srovnání je se stejným obdobím loňského roku, zde se bavíme o 10% poklesu. 

Zdroj: PhoneArena

MediaTek však odhaduje nárůst tržeb na druhé čtvrtletí letošního roku, což je celkem optimistický výhled. Trh se velmi pomalu začíná zotavovat z globální krize. Analytici se domnívají, že výrobce procesorů bude zaznamenávat nárůst tržeb od června 2020. 

Zajímavé je, že MediaTek dříve plánoval ve druhém čtvrtletí letošního roku vydělat nejméně 2 mld. dolarů. Růst by se měl pohybovat mezi 2 a 10 % ve srovnání s prvním čtvrtletím. Navíc, protože firma nedávno oznámila vlajkový procesor Dimensity 1000+ 5G a Helio G85 pro herní mobilní zařízení, očekává se, že právě tyto dva modely budou prodeje silně podporovat. Jak se ale ve skutečnosti bude výrobci dařit, záleží na globální situaci. Vzhledem k současné pandemii se ale technologickému gigantovi ještě daří, mohlo být tedy mnohem hůře.

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version