MediaTek zažil 10% pokles příjmů

MediaTek zažil 10% pokles příjmů
2020-05-13T06:45:50+02:00
• 13. 5. 2020

Zdroj: Mediatek

Pandemie COVID-19 ovlivnila, bohužel, celý technologický průmysl, spolu s celým světem. Nejedná se tedy o vůbec jednoduché časy. Není tedy divu, že se nyní objevila další zpráva o společnosti, která zaznamenala pokles prodejů v souvislosti s chytrými telefony. Tentokrát jde o výrobce mobilních procesorů MediaTek. 

MediaTek zažívá špatné časy, mohlo být hůře

Tchajwanská společnost vykázala za duben letošního roku tržby ve výši 688,8 mil. dolarů. Jedná se tedy o 4,7% pokles příjmů ve srovnání s měsícem březen. Ještě horší srovnání je se stejným obdobím loňského roku, zde se bavíme o 10% poklesu. 

MediaTek

Zdroj: PhoneArena

MediaTek však odhaduje nárůst tržeb na druhé čtvrtletí letošního roku, což je celkem optimistický výhled. Trh se velmi pomalu začíná zotavovat z globální krize. Analytici se domnívají, že výrobce procesorů bude zaznamenávat nárůst tržeb od června 2020. 

Zajímavé je, že MediaTek dříve plánoval ve druhém čtvrtletí letošního roku vydělat nejméně 2 mld. dolarů. Růst by se měl pohybovat mezi 2 a 10 % ve srovnání s prvním čtvrtletím. Navíc, protože firma nedávno oznámila vlajkový procesor Dimensity 1000+ 5G a Helio G85 pro herní mobilní zařízení, očekává se, že právě tyto dva modely budou prodeje silně podporovat. Jak se ale ve skutečnosti bude výrobci dařit, záleží na globální situaci. Vzhledem k současné pandemii se ale technologickému gigantovi ještě daří, mohlo být tedy mnohem hůře.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat