Dotekomanie.cz

Honor 9X Lite přichází do Česka za 5 290 Kč [aktualizováno]

cabc3a8b afb2 4b76 bd85 606e086ebd6d 1024x683 1200x800x

Zdroj: Honor

Aktualizováno 19. 5.

Před měsícem jsme se dočkali představení další novinky v podobě Honor 9X Lite a nyní české zastoupení společnosti oznamuje dostupnost na našem trhu. Pakliže se vám tento model líbí, připravte si 5 290 Kč. K dispozici bude v barvách Emerald Green (zelená) a Midnight Black (černá).

Původní článek 17. 4.

Společnost Honor v tomto týdnu představila své nejnovější top modely série Honor 30, přičemž v tomto roce došlo na představení i Honor 9A, přičemž byla oznámena dostupnost i Honor 9X Pro v České republice. Nyní jsme se dočkali tichého uvedení dalšího modelu s označením Honor 9X Lite.

Honor 9X Lite

Dalo by se tvrdit, že se jedná o další iterací v rámci série Honor 9. V rámci designu toho má hodně společného s Honor 9A, ale z pohledu specifikací se spíše jedná o vylepšený model Honor 8X z roku 2018. Například zde najdeme stejný procesor i kapacitu baterie.

Zdroj: Honor

Hlavní rozdíl najdeme například u rozlišení displeje, které je Full HD+. Dále došlo na výměnu hlavního foťáku na zadní straně. Místo 20MPx senzoru zde nově najdeme 48MPx čip, což je razantní skok. Přední kamera zůstává stejná a pravděpodobně i další vlastnosti. Stinnou stránkou této novinky je starší Android 9 a nadstavba EMUI 9.

Ve své podstatě se jedná jen o upravený Honor 8X, což staví novinku do jiného světla. Dle dostupných informací jsou zde dostupné služby a aplikace od Googlu. Honor tedy stále „repasuje“ starší modely.

Specifikace

Honor 9X Lite má cenu stanovenou na 199 eur, což je v přepočtu 5 400 Kč. Jestli se bude novinka prodávat v Česku, zatím nevíme. Jakmile společnost poskytne další informace, aktualizujeme článek.

Zdroje: gsmarena.com, fonearena.com

Exit mobile version