Google konečně dělá změny kolem komunikačních služeb

Google konečně dělá změny kolem komunikačních služeb
2020-05-08T08:00:11+02:00
• 8. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud jde o komunikační aplikace společnosti Google, tak znalejší uživatelé vám asi poví, že Google není konzistentní a nemá moc pevně stanovenou strategii. Mnozí ještě nyní vzpomínají na původní gTalk, který přišel na trh v roce 2005 a k ukončení došlo o dvanáct let později. Následně jsme se dočkali Hangouts a Allo. Poslední zmíněná služba byla poslána k ledu v roce 2019, existovala pouhé tři roky. Nyní ale konečně Google udělal rozhodnutí, které by mohlo vést ke stabilnější situaci.

Google a komunikační služby

Ještě donedávna měl Google několik oddělených týmů, které se starají o komunikační služby. Některé si dokonce konkurují, či nějak na sobě parazitovali. Nyní ale došlo k rozhodnutí, že všechny platformy budou spadat pod jedno vedeni. Nově má vše na starost Javier Soltero, který působí v Googlu na pozici viceprezidenta a generálního manažera G Suite.

Již provedl jedno poněkud drobné ale celkem zásadní rozhodnutí, které je viditelné pro všechny. Rozhodl o změně názvu služeb Hangouts Chat a Hangouts Meet, respektive došlo k výměně slova Hangouts za Google. Javier konkrétně bude velet službám a aplikacím Duo, Zprávy, Telefon, Meet a Chat, přičemž ještě nějakou chvíli povede původní Hangouts. Zde ale dojde k ukončení a převodu všech uživatelů na Google Chat.

Google messaging 2002x1127x

Zdroj: ausdroid.net

Dle jeho slov se zatím neplánují drastické změny v aktuálních službách, ale budeme moci pozorovat jednotnější strategii. Google Duo zde bude pro běžnou videokonferenci, přičemž lze uskutečňovat běžné hovory. Zprávy se stanou primární aplikací pro komunikaci, zejména díky technologii RCS. Google Meet bude sloužit pro běžnější a skupinové konference a Google Chat pro běžnou komunikaci přes internet, také se zaměřením na skupinovou konverzaci.

Snad Google tentokrát vydrží u stávajících služeb a bude je vylepšovat, než jen ukončovat a vytvářet nové projekty, které nevydrží dlouho.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat