Dimensity 820 je nový procesor pro vyšší střední třídu

Dimensity 820 je nový procesor pro vyšší střední třídu
2020-05-18T12:30:19+02:00
• 18. 5. 2020

Zdroj: Mediatek

Pokud jde o nabídku procesorů od společnosti Mediatek, tak je zde série Dimensity, která zpravidla nabízí hlavně 5G konektivitu. Tyto modely cílí na vyšší střední třídu a také na top modely. Nejvýkonnější jsou Dimensity 1000, Dimensity 1000L a Dimensity 1000+. Kromě toho je zde nižší série Dimensity 800 z ledna toho roku. Po několika měsících zde máme nástupce v podobě Dimensity 820.

Dimensity 820

Sice se jedná o nový procesor, ale nepřináší nějak dramatické změny v porovnání s Dimensity 800. Jen podle specifikací se nabízí vyšší taktovací frekvence u clusteru nejvýkonnějších jader. Z původních 2 GHz se nově nabízí 2,6 GHz. Základní jádra jsou stejná.

Co se týče grafiky, je zde také k dispozici ARM Mali G57, ale došlo k navýšení počtu jader na celkový počet pěti. Nabídne se tak lepší grafický výkon, což by mohlo mít dopad na efektivitu. Další novinka ve specifikacích se nachází v oblasti zpracování obrazu. Díky Imagiq 5.0 ISP je možné u mobilů používat až 80MPx senzor, případně jakákoliv běžná sestava čtyř foťáků.

MediaTek Dimensity 820 Infographic 1200x774x

Zdroj: xda-developers.com

Co se týče další vlastností, tak byla vylepšena podpora displejů. Dimensity 820 nově podporuje i Full HD+ displeje se 120Hz frekvencí. Součástí je technologie MiraVision pro vylepšení obrazu, což zahrnuje i přemapování HDR10, redukci modrého světla a také třeba lepší nastavení jasu.

Dá se tedy říci, že Dimensity 820 je o něco lépe vybaveným procesorem, který si zřejmě najde své místo u herních smartphonů střední třídy s podporou 5G sítí. Prvně se má objevit ve smartphonu Redmi 10X, což bylo potvrzeno zástupci společnosti.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat