Counterpoint potvrzuje pokles trhu s telefony

Counterpoint potvrzuje pokles trhu s telefony
2020-05-09T11:30:41+02:00
• 9. 5. 2020

Zdroj: Saudi24.news

Další a zároveň i poslední analýza mobilního trhu potvrzuje pokles zájmu o chytré telefony během 1. čtvrtletí tohoto roku. S aktuálními čísly přispěchala rovněž společnost Counterpoint Research, která ve své statistice nezapomněla promítnout důsledky z globální pandemie koronaviru. Konečný výsledek vesměs kopíruje čísla od ostatních analytiků. Avšak máme k dispozici informace od většího množství výrobců.

Jen dvě výjimky

Všichni výrobci si sice udrželi své pozice v meziročním srovnání, ale pouze značky Xiaomi a Realme se dokázaly dostat do kladných čísel. První jmenovaný prodal o 1,9 milionů zařízení více, čímž navýšil podíl o 2 %. Firma Realme dodala navíc rekordních 4,4 milionů zařízení a díky tomu se dostala ke smetánce, jako je Lenovo nebo LG. Celkově klesl trh o 13 % a bylo prodáno jen 295 milionů zařízení. Tato hodnota mimo jiné odpovídá stavu trhu v roce 2014.

Counterpoint Q1 2020 1464x838x

Zdroj: GSMArena.com

O 2 % dokázal navýšit podíl také kalifornský Apple, který sice dodal méně produktů, ale oproti společnosti Huawei není propad natolik markantní. Analytici z Counterpoint Research obdobně počítají s prohloubením krize během 2. čtvrtletí roku 2020. Čínský trh by měl být nastartován dříve, proto domácí výrobci mohou částečně získat menší náskok například před jihokorejským Samsungem či Applem.

Zdroje: gsmarena.com, counterpointresearch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat