Budoucí Apple Watch se naučí detekovat panický záchvat

Budoucí Apple Watch se naučí detekovat panický záchvat
2020-05-12T13:30:20+02:00
• 12. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Takzvané rumory již delší dobou naznačují, že nadcházející generace chytrých hodinek Apple Watch Series 6 dokáže sledovat hladinu kyslíku v krvi. Jde o technologii, se kterou si již nyní hrají konkurenční společnosti. Monitor hladiny kyslíku v krvi ale nemá být jedinou novinku v letošní generaci. Apple se totiž hodlá zaměřit na části související s duševním zdravím. S touto informací přišel populární a poslední dobou velmi trefný leaker Jon Prosser. 

Apple Watch budou ještě více zdravotní

V podcastu Geared Up leaker navíc prohlásil:

„Na co se právě teď Apple zaměřuje, a doufám, že dorazí ještě letos, možná příští rok, jsou monitory duševního zdraví. Hodinky by tak měly být schopny sledovat prostřednictvím srdeční frekvence hladinu kyslíku v krvi. Tím zjistí, zda hyperventilujete. Budou schopny také identifikovat záchvat paniky dříve, než k tomu ve skutečnosti dojde.“

Apple Watch 4 5 5472x3078x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Není jisté, zda uvedené funkce budou k dispozici letos, nebo v průběhu příštího roku. Podle Jona Prossera bychom se jich ale měli dočkat už v roce 2020. Pokud výše uvedené vlastnosti vyžadují hardwarový senzor, je pravděpodobné, že Apple nové hodinky představí koncem letošního roku. Jestliže ale bude současné i starší Apple Watch schopny detekovat hladinu v krvi s jejich současnými hardwarovými komponentami, k představení může dojít už na WWDC20. 

Nově připravovaný senzor bude ale schopen monitorovat i duševní stav uživatele, a to pomocí pulzní oxymetrie. Celkově pak hodinky budou schopny zjistit, zda je uživatel vystavován stresu nebo úzkosti. V letošním roce se dostaví také upravené uživatelské rozhraní. Kromě toho se můžeme těšit na vylepšené senzory a hlavně podpory rychlejšího standardu Wi-Fi 6. 

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat