Apple plánuje srolovatelný displej

Apple plánuje srolovatelný displej
2020-04-30T22:13:17+02:00
• 1. 5. 2020

Zdroj: AppleInsider

Společnost Apple by dle všeho mohla nyní řešit způsob, jakým vyrobit baterie tak flexibilní, aby se daly používat se skládacími displeji v iPhonu a iPadu. 

Apple pracuje na nových bateriích

Nejviditelnějším problémem, který je třeba vyřešit u skládacího telefonu nebo tabletu, je displej. Už jsme zjistili, že Apple pracuje na displejích se speciálními panty. Existují však i jiné části, které musí být flexibilní. Proto se nyní americký technologický gigant zabývá vývojem baterie. 

Apple

Zdroj: Appleinsider

„Flexible battery structure“, tak zní název nového patentu s číslem 10 637 017 společnosti Apple. Ten se zabývá tím, jak napájet skládací displej, přičemž řeší opakující se problém u všech zařízení. 

„Baterie v přenosném elektronickém zařízením často zabírají značné množství místa. Protože zařízení začala spotřebovávat čím dál více energie, je potřeba vytvořit větší prostor pro baterie. Kromě toho, že zabírají prostor, jsou baterie také často velmi rigidní, což často činí umístění baterií v částech zařízení, které je nepraktické ohýbat. Když je baterie tuhá a neschopná odolat podstatnému množství ohybu, podstatná část zařízení, které obklopuje baterii, se také nemůže ohnout“ je popsáno v patentu společnosti Apple. 

Několik návrhů Applu se soustředí na práci s bateriovými články a jejich propojením. Jedním řešením je rozdělení flexibilních bateriových článků do samostatných oblastí. Flexibilní baterie tak mohou být srolovány do samostatných válců a poté distribuovány přes pružný substrát. V závislosti na intervalu mezi diskrétními válci a průměrem diskrétních válců může být výsledná baterie ohnuta kolem alespoň jedné osy.

Většina dokumentace podrobně popisuje různé způsoby montáže nebo stohování bateriových článků, plus specifika o zmírnění napětí. Je tedy jasné, že pokud Apple představí své skládací zařízení, určitě nebude vybaveno klasickou obdélníkovou baterií. Například Apple už myšlenku stohovatelných baterií použil v MacBooku 2015. Ovšem patent se týká hlavně provozu flexibilní baterie integrované do flexibilního displeje.

„Flexibilní baterie může být distribuována po všech čtyřech stranách flexibilního displeje. Například BMU a hlavní logická deska by mohly být zabaleny v pouzdru, do kterého je nakonfigurován tak, aby se stáhl zatahovacím mechanismem, který má za následek navíjení pružného displeje kolem válcového prvku.“

Toto je nejpřímější důkaz, že by Apple mohl pracovat na srolovatelném displeji. Patent dále popisuje několik způsobů vytváření flexibilních baterií. 

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat