Značka Beats bude i nadále žít

Značka Beats bude i nadále žít
2020-04-10T15:00:48+02:00
• 10. 4. 2020

Zdroj: Beats

1

Před šesti lety se stala společnost Apple chudší o tři miliardy dolarů, protože udělala svou největší akvizici, kdy odkoupila Beats Electronics. Hudební výrobce, kterou vytvořili hudební magnáti Jimmy Lovine a hip-hopová legenda Dr. Dre. Internetem ale nyní prolétla nelíbivá informace o tom, že by měla být značka pohřbena.

Beats nebude pohřben

Ještě před akvizicí, Apple produkty značky Beats dlouho prodával. Nabízel je nejen na svých webových stránkách, ale také v Apple Store. Hudební firma měla dokonce prostor i v Apple Music. Akvizice tedy byla spíše jen formalitou a třešničkou na dortu. Proč tedy nutně musela společnost hudebního prodejce odkoupit? Apple zřejmě zpětně viděl pokračující a stoupající hodnotu Beats. Proto bylo překvapivé, že velice spolehlivý leaker Jon Prosser prohlásil, že společnost chce značku pohřbít. 

Zdroj: Beats

Jon Prosser, dlouhodobě spolehlivý leaker Apple produktů, na svém twitterovém profilu zveřejnil seznam nových zařízení, kterých se letos dočkáme. Na konci svého příspěvku pak přidal krátkou informaci, že značka Beats již nadále nebude pokračovat. Na tuto zprávu ihned reagoval zahraniční server 9to5mac, který uvedl, že takový krok nebyl v plánu a ani nebude (alespoň v horizontu několika let).

Beats

Screenshot: Dotekomanie.cz

Bylo by zvláštní, kdyby se k takovému kroku došlo. Přeci jen Apple do hardwarové divize Beats investuje už od roku 2014. Nové produkty tak byly vybaveny novými technologiemi, které byly integrovány v roce 2016 u Powerbeats3, Solo 3 a BeatsX. Nedávno vydala také zcela nové designové kousky, které splňují různé potřeby spotřebitelů. Například Powerbeats Pro mají mnohem delší životnost baterie na jedno nabití než AirPods Pro. To samé platí pro posledně představené Powerbeats, které nabízí ještě lepší výdrž za nižší cenu. 

Powerbeats Powerbeats

Zdroj: Beats

Solo Pro pak byly představeny ve stejný den jako AirPods Pro v roce 2019. Oba produkty nabízí čip H1 společnosti Apple, funkci pro potlačení okolního hluku a novou funkci Transparency pro propuštění okolního zvuku během používání. 

Hardware firmy rovněž spadá do kategorie Wearables, která v poslední době zaznamenala slušný růst a předpokládá se, že tento trend bude pokračovat i letos. Beats je také úzce spojen s profesionálními hudebníky a sportovci, kteří mají podepsanou marketingovou dohodu. Kdyby Apple skutečně hudební značku pohřbil, pohřbil by také svou největší investici ve své historii. Značka by ale dle všeho měla být i nadále velmi slušně finančně a technologicky podporována. Neexistují tedy žádné plány pro její pohřbení. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 11. 4. 2020, 20:54

Apple vše jen zkazí nic víc, byla chyba prodeje.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat