Xiaomi vydává aktualizaci ovladačů skrze Obchod Play

Xiaomi vydává aktualizaci ovladačů skrze Obchod Play
2020-04-30T19:40:55+02:00
• 30. 4. 2020

Zdroj: Qualcomm

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Qualcomm nabídne možnost aktualizace ovladačů grafických čipů skrze Obchod Play. V podstatě se jedná o obdobný proces, jaký znáte u počítačů s Windows. Minulý měsíc jsme se dozvěděli několik dalších informací kolem této novinky a nyní zde máme první společnost, která toho využije.

Xiaomi a ovladače grafik

Očekávali jsme, že Qualcomm jednoduše vydá aktualizaci do Obchodu Play, která se stáhne a nainstaluje na vybraná zařízení. Nakonec je celý postup odlišný. Qualcomm v podstatě vytvořil část APK balíčku a předal ji výrobcům, v tomto případě společnosti Xiaomi. Ta provede veškeré potřebné úpravy a vydá skrze Obchod Play, případně jinou alternativu v Asii.

V tomto případě Xiaomi vydává první aktualizaci pro smartphony se Snapdragonem 865 a grafikou Adreno 650. Zatím víme, že aktualizace je určena hlavně pro mobily Xiaomi Mi 10Xiaomi Mi 10 Pro, a Redmi K30 Pro. Aktualizace se zaměřuje na optimalizaci pro hry jako PUBG Mobile, Fortnite a Honkai Impact 3rd. Součástí je také aktualizace API OpenGL ES a Vulkan, které využívají hry.

Xiaomi Adreno 650 GPU Driver Update 664x348x

Ukázka obsahu aktualizace; Zdroj: xda-developers.com

Neočekáváme, že by mobily dostaly nějaké nové možnosti nebo funkce. Spíše by se mělo jednat skutečně o optimalizaci a vylepšení stability a výkonu, případně efektivity. Sice se jedná o APK balíčky, neměli byste je vyhledávat a instalovat jen tak na jakékoliv zařízení, ani po úpravě. Zde je riziko softwarového poškození poměrně vysoké.

Smyslem tohoto systému aktualizací je omezení nutnosti vydávat kompletně novou verzi systému a následně ji distribuovat. Je s tím spojeno mnoho vývoje, testování a následně i komplikovaná distribuce.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat