Redmi chystá nový tablet s podporou 5G

Redmi chystá nový tablet s podporou 5G
2020-04-24T19:23:25+02:00
• 25. 4. 2020

Zdroj: Onphones.com

Společnost Xiaomi pod značkou Redmi neprodává pouze chytré telefony, ale nabídka zahrnuje například chytré televizory, fitness náramky, přenosné počítače a o další rozšíření portfolia se postará zařízení v podobě tabletu. Čínský výrobce na sociální síti Sina Weibo zveřejnil první snímky modelu Redmi Pad 5G, který určitě bude velkou novinkou, protože i samotné Xiaomi neuvedlo jediný tablet za téměř poslední dva roky.

Konkurence pro iPad

Displej budou obepínat poměrně tenké rámečky, ale kromě 90Hz obnovovací frekvenci nejsou prozatím známy žádné bližší podrobnosti. Z vnitřní stránky si alespoň zaslouží zmínku osmijádrový procesor Snapdragon 765G od Qualcommu s grafickým čipem Adreno 620 a 5G modemem Snapdragon X52.

Baterii o neznámé velikosti půjde zrychleně dobíjet díky potvrzené technologii rychlého 30W nabíjení. Ačkoliv podoba zadní strany nebyla doposud odtajněna, tak zde hlavní slovo dostane 48megapixelový objektiv fotoaparátu od Sony. Softwarovou výbavu zastoupí vlastní rozhraní MIUI přizpůsobené speciálně pro tablety.

Redmi Pad 5G 3266x1837x

Zdroj: GSMArena.com

Dále lze zmínit čtyři reproduktory pro kvalitní poslech a vpředu neupřesněnou kamerku na video hovory. Do prodeje vypustí minimálně dvě barevné verze (bílá, černá) za cenu v přepočtu 7 208 Kč. Nejbližší tisková konference proběhne už v pondělí 27. dubna, kdy by mohl spatřit světlo světa.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat