Samsung Galaxy Tab S6 Lite představen, začíná na 9 999 Kč aktualizováno

Samsung Galaxy Tab S6 Lite představen, začíná na 9 999 Kč [aktualizováno]
2020-04-16T15:40:07+02:00
• 16. 4. 2020

Zdroj: GSMArena

Trh s tablety je Achillova pata operačního systému Android. Snad jediný Samsung dokáže na tomto segmentu určitým způsobem konkurovat Applu. I přesto ale prodejní čísla hovoří jasně ve prospěch firmy s logem nakousnutého jablka. Možná je čas na změnu. 

Samsung Galaxy Tab S6 Lite: známe ceník a specifikace

Samsung Galaxy Tab S6 Lite by se mohl do jisté míry stát konkurencí pro iPad. Určitě ne pro nejvyšší kategorii iPad Pro, přeci jen tablet bude mít přídavek Lite. Lze tedy očekávat, že se bude jednat o zařízení se slabší výbavou než klasická verze Tab S6. I přesto ale půjde o velmi zajímavého konkurenta základního iPadu.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Zdroj: GSMArena

Jak je vidno z přiložených snímků, novinka bude i s přídavkem Lite podporovat stylus S Pen. V prodeji budou dvě barevné varianty, konkrétně Oxford Gray a Agora Blue. Samotný S Pen pak bude barevně sladěný s tabletem a bude přiložen v balení. Pro kvalitní práci s perem bude připraven velký 10,4palcový LED displej s rozlišením FHD+. Výhodou jsou také stereo reproduktory.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Zdroj: GSMArena

Přední strana tabletu pak bude nabízet 5megapixelový fotoaparát pro uspořádání videohovoru. Kvalitní selfie snímek s ním asi neuděláte, ale pro video konference to bude stačit. Na straně druhé pak bude 8megapixelový senzor, který využijete hlavně pro skenování dokumentů. Uvnitř S6 Tab Lite se bude nacházet procesor Exynos 9611 a operační paměť s kapacitou 4 GB.

K dispozici bude i velký akumulátor s kapacitou 7 040 mAh. Dle nových informací ale bude přítomná i zdířka pro připojení drátových sluchátek (3,5mm jack konektor). Rozměry zařízení budou činit 244,5 x 154,3 x 7 mm a vážit bude 467 gramů.

Cena a dostupnost

Samsung Galaxy Tab S6 Lite půjde do prodeje v Česku 15. května v modré a šedé barvě, přičemž předobjednat ho bude možné od 1. května. V rámci předobjenávky dostanete zároveň obal Book Cover zdarma. Stylus S Pen je součástí balení.

  • WiFi verze 64 GB – 9 999 Kč
  • LTE verze 64 GB – 11 999 Kč

Článek byl aktualizováno 16. 4.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat