Přes Instagram se nově můžete dostat k objednávce jídla

Přes Instagram se nově můžete dostat k objednávce jídla
2020-04-23T16:51:59+02:00
• 23. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Od začátku pandemie jde pozorovat, že se urychlil vývoj moderních technologií a zejména jejich využití v běžném životě. Služby nabízející rozvoz jídla zažívají rozmach a investují do rozšíření podpory, nabídky i technologií. Již Google nabídl menší vychytávku v Google Mapách, nyní se přidává Instagram.

Instagram a objednávka jídla

Ne moc často se stává, že nás přímo společnost Facebook kontaktuje o dostupnosti nějaké funkce v České republice, ale nyní jsme se dočkali rozšíření podpory jedné „nálepky“. Konkrétně budete moci v rámci příběhů společností nabízejících dovážku jídla vypozorovat speciální nálepku, která funguje jako odkaz na objednávku.

Instagram Food Delivery 1 553x1197x

Zdroj: Instagram

Facebook této nálepce říká „food order sticker“. Instagram v této oblasti nabízí možnost přesdílení, takže více lidí si může objednat jídlo. Příběhy jako takové hodně lákají zákazníky na líbivé věci, v tomto případě i na jídlo. Jedná se tak o nejpřímější možnost, jak nabídnout případným zákazníkům své produkty.

Malé podniky jsou důležitou součástí komunity na Facebooku, řada z nich přitom kvůli krizi způsobené COVID-19 stojí před velkou výzvou. Nový nástroj by jim mohl situaci alespoň částečně usnadnit, zjednodušuje totiž online objednávání jídla – podniky mohou sdílet speciální “samolepku” na svých profilech a ve svém Příběhu (Story) na Instagramu. 

Restaurace a společnosti s rozvážkou jídla navíc mají nově obdobnou funkci i na profilové kartě, respektive se nabízí. Nyní je tedy otázkou, jestli restaurace začnou využívat i tuto možnost. Je k dispozici již od dnešního dne pro většinu firem s touto nabídkou.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat