OnePlus 8 Pro a problémy s displejem, aktualizace přináší mírné řešení aktualizováno

OnePlus 8 Pro a problémy s displejem, aktualizace přináší mírné řešení [aktualizováno]
2020-04-27T16:25:34+02:00
• 27. 4. 2020

Zdroj: OnePlus

1

Aktualizováno 27. 4.

Před pár dny jsme vás informovali, že nejnovější smartphone OnePlus 8 Pro má problémy s displejem. Kromě nerovnoměrného opotřebení se ukázal také zelený efekt. Nejnovější aktualizace OxygenOS 10.5.5 přináší několik oprav, přičemž jedna z nich se soustřeďuje právě na redukci zelené barvy. Zlepšení jde vidět, ale asi to bude chtít ještě nějaké to ladění a aktualizace.

EWcjpizWsAQFvTH 2048x1646x

Před a po aktualizaci; Zdroj: Fox Tech (@FoxTechh)

Původní článek 24. 4.

Společnost OnePlus představila novou sérii mobilů nedávno a dnes se již dostávají novinky do rukou uživatelů. Není neobvyklé, že se občas u různých značek objevují menší komplikace při plném využívání uživateli. Někdy postačí softwarová aktualizace, jindy, při vážnějších případech, musí dojít k větším změnám, i v oblasti hardwaru. OnePlus letos asi nemá zrovna nejlepší start novinek, jelikož se objevují komplikace s displejem.

Oficiálně: OnePlus 8 a OnePlus 8 Pro s cenou od 719 eur

OnePlus 8 Pro a problém s displejem

Společnost se pochlubila, že novinka OnePlus 8 Pro nejlépe vybavený displej v oblasti smartphonů. Dokonce to potvrdilo hodnocení Display Mate, kde OnePlus 8 Pro pokořila 13 rekordů. Vysoké rozlišení, 120Hz frekvence, nejrůznější certifikace, MEMC technologie a další vylepšení, tím vším se nový mobil chlubí. Jak se ale ukazuje, uživatelé nejsou moc spokojeni. Objevuje se totiž několik komplikací, přičemž ta nejvýraznější je zelený nádech displeje, na který si uživatelé stěžují.

YmIltJs 3456x4608x VWzncpe 1744x2328x O8JtqbQ 4623x3460x UpFQEyb 4623x3460x wdrcllQ 4623x3460x

Zdroj: reddit.com/r/oneplus

Podobnou komplikaci mají i nové modely Galaxy S20, ale zde bude dostupná aktualizace softwaru, jelikož by se mělo vše týkat způsobu nastavování displeje u vyšších frekvencí a jeho jasu. Něco podobného je předmětem také u OnePlus 8 Pro, jak se ukazuje. Někteří reportují, že pro redukci zeleného nádechu pomáhá vypnutí funkce DC Dimming. Bohužel se následně projeví „black crush“, tedy pomalá aktivace pixelů z přechodu barev z černé na světlou. OnePlus tuto komplikaci již zkoumá a zřejmě dojde k úpravě nastavení.

Další problém, na který si uživatelé stěžují, je retence obrazu. To je známý problém, který se objevuje u AMOLED displejů, ale zpravidla až po dlouhé době používání, ne po pár dnech. Skoro by se dalo říci, že dochází k vypálení displeje v určitých oblastech, které dlouho zobrazují jeden statický obraz.

NGnJkxE 960x1280x xkdghbc 507x987x RGXGQqm 1744x2328x zRbko8N 4623x3460x

Zdroj: reddit.com/r/oneplus

Usuzujeme, že zde nejde až tak moc o vypálení a poškození displeje. Spíše se jedná o nekonzistentní opotřebení, takže jdou vidět části, které nejsou tak moc používané. Soudíme tak na základě toho, že tento problém se vyskytuje v horní části displeje, kde je černá lišta.

Je zde pravděpodobnost, že všechny tyto neduhy půjde nějak opravit nebo kompenzovat softwarovou aktualizací. Nyní si musíme počkat, jak se k tomu firma OnePlus postaví. Většina problémů se týká dražšího modelu OnePlus 8 Pro, ale na sociální síti Reddit jsme zaznamenali, že i majitelé levnějšího modelu OnePlus 8 mají podobné komplikace, byť ne v tak velkém rozsahu.

Zdroje: neowin.net, androidpolice.com, reddit.com, reddit.com, reddit.com, reddit.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 24. 4. 2020, 13:29

Za to může Samsung a jejich nekvalitní oled panely, ten samý neduh má Samsung S20 Ultra, nyní Oneplus 8/Pro.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat