iPad Air ještě letos s Touch ID pod displejem a novým designem

iPad Air ještě letos s Touch ID pod displejem a novým designem
2020-04-22T11:30:56+02:00
• 22. 4. 2020

Zdroj: PhoneArena

Společnost Apple představila iPad Air na začátku loňského roku. Tablet byl prezentován jako výkonné velké zařízení, které nenabízelo prémiové funkce jako iPad Pro. Model Air tak měl působit jako střední cesta pro zákazníky, kteří nevěděli, zda se jim příplatek za přídavek Pro vyplatí. Celkově se iPad Air 2019 setkal s pozitivními recenzemi nejen od koncových zákazníků. Osobně tento model také vlastním. Vybral jsem si ho z důvodu, že se jednalo o můj první tablet od Applu. V té době jsem si nebyl jist, zda výkon a nabídku iPadu Pro využiji. Nyní se na internetu objevil leaker, který odhaluje novou generaci. 

iPad Air může nabídnout nové technologie

S dotyčným leakerem (název Twitteru: L0veToDream) jsme se ještě nesetkali, takže nemůžeme jasně říci, zda se jedná o věrohodný zdroj. Ovšem vzhledem k tomu, že sdílel poměrně detailní informace o novém iPadu Air, stojí zpráva za pozornost. Již v minulosti správně předpovídal plány Applu ohledně představení iPadu Pro 2020 a MacBooku Air. Také zveřejnil pravdivé informace o iPhone SE, který v té době ještě nebyl na světě. Určitou věrohodnost mu tedy nelze upřít. 

Nedávno také Jon Prosser, také leaker, prohlásil, že Apple plánuje vydat iPad Pro s podporou 5G sítí. Ten dorazí s čipem A14X ještě na konci letošního roku. iPad ale nebude mít žádné významné hardwarové změny. Ty by měly dorazit až začátkem roku 2021, kdy bychom se měli dočkat modelu s novým Mini-LED displejem. 

iPad Air

Zdroj: PhoneArena

Nový leaker pod přezdívkou L0veToDream ale s tímto tvrzením nesouhlasí, nýbrž přidává informace o tom, že ke konci roku bude uveden iPad Air. Ten by měl nabídnout 11palcový displej s technologií Mini-LED. Kromě toho by se novinka měla více podobat iPadu Pro, takže přinese téměř bezrámečkový displej. K tomu se váže také technologie Touch ID, která se přesune vůbec poprvé pod displej. 

Na poslední zmíněné technologii Apple má pracovat už několik let. Chce ji totiž implementovat do Apple Watch a iPhonu. Další podrobnosti o novém Air modelu nebyly zmíněny. S největší pravděpodobností bude tablet vybaven procesorem A14 Bionic, který se objeví v iPhonu 12 Pro. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat