Dotekomanie.cz

Honor představil novinky Honor 9S a 9C

honor 9C 9S 1543x749x

Zdroj: Honor

V březnu společnost Honor představila novinku Honor 9A, což je mobil zapadající do střední třídy. Láká zejména na velkou kapacitu baterie. Nyní zde máme další dva přírůstky v rámci série Honor 9, které nabízí o něco slabší specifikace, ale s tím je spojena i cena.

Další novinky série 9

Konkrétně jsme se dočkali mobilů Honor 9S a Honor 9C. Ačkoliv sdílí část názvu, jde více méně o odlišné mobily, i z pohledu designu. Na druhou stranu mají například stařičký microUSB konektor. Zřejmě Honor recykluje a používá všechny součástky, které mu zbyly.

Nejvybavenější model je Honor 9C, který je poháněn procesorem Kirin 710A a nabízí například 4000mAh baterii. Na zadní straně vévodí 48Mpx foťák, přičemž se nabízí i senzor pro širokoúhlé snímky. Displej má ale HD+ rozlišení s otvorem pro kamerku. Dalo by se říci, že se jedná o nenáročný mobil pro nenáročné zákazníky. Nevýhodou je asi starší Android 9.

Honor 9C; Zdroj: fonearena.com

Další novinka je Honor 9S. Zde společnost šla s cenou výrazně níž, ale tomu odpovídají i specifikace. Sice zadní strana vypadá, jakoby nesla mnoho foťáků, ale ve skutečnosti je zde jen jeden. Přední strana není narušena výřezem ani dírou. Bohužel zde chybí čtečka otisků prstů. O výkon se zde stará starší procesor Helio P22 od Mediateku. Baterie má kapacitu 3020 mAh, což je relativně nízká hodnota na dnešní dobu. Zajímavostí je, že je zde Android 10 s nadstavbou Magic UI.

Honor 9S; Zdroj: fonearena.com

Specifikace Honor 9C

Specifikace Honor 9S

Honor 9S začíná na ceně v přepočtu přibližně 2 400 Kč. Model Honor 9C pak na cca 4 400 Kč. Nyní si musíme počkat na české zastoupení, jestli se novinky dostanou k nám, případně za jakou cenu.

Exit mobile version