Galaxy Watch Active2 brzy budou umět měřit krevní tlak

Galaxy Watch Active2 brzy budou umět měřit krevní tlak
2020-04-23T11:30:55+02:00
• 23. 4. 2020

Zdroj: Alza

Nejnovější chytré hodinky Galaxy Watch Active2 od jihokorejského výrobce nabízí ty nejlepší funkce, které si lze v současnosti u hodinek představit. Jakmile ale budeme moci pomocí hodinek měřit krevní tlak, budou ještě o něco lepší. Aplikace Samsung Health Monitor konečně získala potřebné povolení ministerstva pro bezpečnost potravin a léčiv (MFDS) v Jižní Koreji. Nyní je aplikace uznávaná jako software pro lékařské zařízení (SaMD) a lze jej použít pro monitorování tlaku. 

Galaxy Watch Active2 budou umět měřit krevní tlak

Jak jsem již uvedl, model Galaxy Watch Active2 je opravdu nabitý skvělými funkcemi. Najdeme zde například sledování aktivity, měření EKG, sledování zdraví u žen, sledování srdeční frekvence, sledování spánku a podobně. Jediné, co hodinkám chybí, byl způsob, jak sledovat krevní tlak bez použití dalšího externího zařízení. Tohle nyní ale bude možné pomocí aplikace Samsung Health Monitor. 

Galaxy Watch Active2

Zdroj: GoogleNews

Ze začátku ale budete muset kalibrovat své hodinky s manžetou pro sledování krevního tlaku. Po vydání aplikace otevřete funkci pro měření krevního tlaku a klepněte na možnost kalibrovat hodinky. Nasaďte manžetu na svou paži naproti hodinkám a ujistěte se, že Galaxy Watch jsou na vašem dominantním zápěstí. Jakmile bude kalibrace dokončena, budete doprovázeni tutoriálem. Následně budete moci monitorovat krevní tlak bez potřeby manžety nebo jiného zařízení.

Aplikace Samsung Health Monitor bude k dispozici pro Galaxy Watch Active 2 do třetího čtvrtletí letošního roku. 

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat