Dolby On vymáčkne z mobilu maximum při nahrávání zvuku

Dolby On vymáčkne z mobilu maximum při nahrávání zvuku
2020-04-04T11:30:58+02:00
• 4. 4. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

V posledních letech se společnosti a vývojáři snaží vymáčknout z foťáků u mobilů maximum. Dnes v podstatě tato kategorie stojí na softwarových vychytávkách, strojovém učení a pokročilých algoritmech. Všechna tato vylepšení a možnosti mají dokonce svůj anglický název „computational photography“. V oblasti zvuku se ale nic takového moc nedělo, tedy až donedávna. Společnost Dolby Laboratories Inc. uvedla aplikaci Dolby On: Record Audio & Music, která umí z běžného mobilu dostat maximum v oblasti nahrávání zvuku.

Dolby On: Record Audio & Music

Pokud jste se někdy zabývali nahráváním zvuku na mobilní telefonu, zřejmě jste si všimli, že k dokonalosti to má daleko. Pakliže byste chtěli kvalitnější nahrávku, museli byste se podívat po kvalitnějším vybavení, například v podobě externího mikrofonu, případně samostatného nahrávacího zařízení. To ale vyžaduje nemalé investice. Aplikace Dolby On: Record Audio & Music se to snaží změnit, nebo minimálně nabídnout jednoduchou alternativu, která je zdarma.

Dolby On: Record Audio & Music se nesnaží nahradit poloprofesionální nebo profesionální vybavení. Na druhou stranu nabízí poměrně zajímavé možnosti. Aplikace slouží hlavně pro nahrávání zvuku, ale dají se s ní pořídit i videozáznamy, zde ale nečekejte nastavení rozlišení, formátu, a v podstatě čehokoliv.

Dolby On Dolby On Dolby On Dolby On

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nejenže je aplikace jednoduchá na ovládání, ale i se příjemně ovládá a disponuje zajímavým a líbivým designem. Při zapnutí nahrávání zvuku první zjistí okolní hluk a následně vše nechá na vás. Po zastavení se aplikují nejrůznější úpravy nahrávky a nabídne se výsledek. U něj si můžete také poslechnout, jak nahrávka zní bez vylepšení. Při vyzkoušení na Pixelu 3 XL jsem byl ohromen, co dokázala aplikace Dolby On vymáčknout z mikrofonů, rozhodně jsem nečekal takový výsledek.

Není to jen automatika

I po aplikování nejrůznějších vylepšení a efektů je zde možnost manuálního nastavení. Můžete si vybrat z několika stylů, nebo se pustit do nastavení úrovně redukce šumu, basů, výšek, hlasitosti, případně se nabízí jednoduchý nástroj na editaci.

2020 04 04 094958 1440x2960x 2020 04 04 095049 1440x2960x 2020 04 04 095055 1440x2960x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aby toho nebylo málo, v rámci aplikace lze nastavit bezztrátové nahrávání zvuku do WAV souboru (48 KHz, 16 bit). Aplikaci lze propojit s účtem na SoundCloud, ale vše jde sdílet v podstatě kamkoliv se vám zachce.

2020 04 04 094711 1440x2960x 2020 04 04 094703 1440x2960x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aplikace je k dispozici pro platformu iOS již od září minulého roku, a nyní je v rámci předběžného přístupu k dispozici zdarma pro většinu mobilů se systémem Android. Vyžaduje minimálně Android 7.0. Rozhodně stojí za vyzkoušení, mile nás překvapila.

logo-app Dolby On: Record Audio & Music Dolby Laboratories Inc. Zdarma ANDROID logo-app Dolby On: Record Audio & Video Record & Edit: Music and Voice Zdarma iOS

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavol Melichárek

5. 4. 2020, 20:51

Zkusil jsem… Jediná vada krásy – vaše nahrávky budou mono resp. pseudo stereo. Sám občas nahrávám hlasité zkoušky ve zkušebně a osobě se mi líbí více nahrávky, které autenticky respektují prostor.
Ostatní vychytávky této apky jsou samozřejmě super. Obávám se že výše zmíněná a jediná vada krásy bude u mnohých potenciálních uživatelů zásadní.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat