Unisoc předběhl Qualcomm, Samsung a další procesorem T7520

Unisoc předběhl Qualcomm, Samsung a další procesorem T7520
2020-03-05T08:15:35+02:00
• 5. 3. 2020

Zdroj: Unisoc

Pokud jde o procesory, zejména ty mobilní, můžeme pozorovat v poslední době značné pokroky. Společnosti představily 7nm technologii výroby minulý rok založenou na EUV, tedy s využitím extrémního ultrafialové litografii. Samozřejmě se nejedná o finální technologii a společnosti již připravují další generaci. Očekávali jsme, že první procesor vyrobený novější technologií bude pocházet od gigantů jako Samsung, Qualcomm, Apple nebo Mediatek, ale první firmou je Unisoc.

Unisoc T7520

Společnost Unisoc patří mezi ty menší výrobce. Její produkty většinou najdeme u smartophonů nejnižších tříd, přičemž je například používá občas i Samsung. Ale nyní Unisoc skutečně překvapil, jelikož ve spolupráci s TSMC došlo na představení prvního mobilního procesoru Unisoc T7520, který je vyrobený 6nm EUV technologií. Novinka se bude řadit do střední třídy, i tak má velmi zajímavé vlastnosti.

Unisoc uvádí, že Unisoc T7520 nabízí 4 jádra Cortex A76 a 4 jádra Cortex A55. Díky novému výrobnímu postupu došlo na zvýšení hustoty tranzistorů o 18 %, přičemž došlo ke snížení spotřeby o 8 % v porovnání s předchozí 7nm technologií.

Zdroj: gsmarena.com

Došlo k zakomponování grafického čipu Mali-G57, který zvládá displeje s rozlišením 4K a podporou HDR10+. Také si poradí se 100MPx senzory pro focení. Došlo k vylepšení NPU (Neural Processing Unit) o 50 % pro zpracování úkolů v rámci umělé inteligence. Aby toho nebylo málo, Unisoc T7520 obsahuje také 5G modem, který je přímo integrován. Díky tomu je možné ušetřit 35 % energie, než kdyby byl dodáván externě.

Do mobilů Unisoc T7520 zamíří již tento rok, ale není specifikováno, kdy konkrétně. Společnost překvapila tímto modelem, a to nejen z pohledu výrobní technologie. Sice Unisoc jen tak neohrozí postavení firem jako Qualcomm, Mediatek nebo Samsung, ale na druhou stranu firma na sebe upozornila poměrně zajímavým procesorem pro střední třídu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat