Unihertz oživuje miniaturní model Atom XL

Unihertz oživuje miniaturní model Atom XL
2020-03-14T20:24:53+02:00
• 15. 3. 2020

Zdroj: Kickstarter.com

Po delší odmlce trvající více než rok a půl je na cestě další pokračování modelu Atom od společnosti Unihertz, které dostalo oficiální název Atom XL. Telefon si dokázal udržet velmi kompaktní rozměry oproti jiným zařízením, a to také může být hlavním tahákem pro většinu potencionálních zákazníků. Čínský výrobce zahájil prodej přes crowdfundingový portál Kickstarter, kde v současné době již mají potřebnou částku pro zahájení výroby.

Jehla v kupce sena

O takřka miniaturních rozměrech jednoznačně vypovídá 4palcový displej s rozlišením 1 136 x 640 pixelů, který vpředu doplňuje přední 8megapixelová kamerka. V 17,5mm tlustém těle naleznete osmijádrový procesor Helio P60 od MediaTeku po boku 6GB operační paměti RAM nebo 128GB interního úložiště podporující paměťové microSD karty. O podstatnou část udané hmotnosti 225 gramů se postaral článek baterie s kapacitou 4 300 mAh.

Atom XL 4 680x375x Atom XL 1 680x454x

Zdroj: Kickstarter.com

V zadní části samozřejmě nechybí 48megapixelový objektiv fotoaparátu a přisvětlovací LED dioda. Robustní konstrukce přináší zvýšenou odolnost podloženou konkrétní certifikací IP68. Mezi ostatní prvky výbavy lze zařadit USB typu C, snímač otisků prstů, aktuální systém Android 10, funkci dual-SIM, 3,5mm jack pro sluchátka či funkci vysílačky Walkie Talkie.

Atom XL 3 680x383x Atom XL 2 680x383x

Zdroj: Kickstarter.com

Kromě Atomu XL s prodejní cenovkou 259 dolarů (tj. cca 6 139 Kč) existuje ještě verze Atom L bez funkce vysílačky za konečnou cenu 209 dolarů (tj. cca 4 954 Kč). Doručování prvních zásilek by mělo proběhnout v červnu letošního roku.

Zdroje: theverge.com, kickstarter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat