TSMC chystá výrobu A14 pro iPhone 12

TSMC chystá výrobu A14 pro iPhone 12
2020-03-13T19:37:07+02:00
• 14. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

TSMC netřeba nijak dlouho představovat. Jedná se o je největšího světového specializovaného nezávislého výrobce polovodičových disků a šestého největšího výrobce integrovaných obvodů. Jinými slovy je TSMC nejvýznamnějším dodavatelem Applu. 

TSMC zahajuje 5nanometrovou výrobu

A právě tento výrobce nyní chystá zahájení 5nanometrového výrobního procesu. Samozřejmě se tato technologie použije pro výrobu nového procesoru A14 pro nadcházející modely iPhone 12. Hromadná výroba by měla být zahájena už v dubnu letošního roku. Ta by pak měla skončit v květnu, pokud tedy půjde vše podle plánu. 

TSMC

Zdroj: Dotekomanie.cz

TSMC je výhradním dodavatelem procesorů řady A společnosti Apple už čtyři roky, tedy od roku 2016. Její procesory se postupně zmenšují, neboť i nadále dochází k zdokonalování výrobního procesu, což ve finále přináší lepší výkon, životnost baterie na jedno nabití a správu teploty pro iPhone. Níže se můžete podívat na evoluční vývoj procesorů TSMC pro iPhone:

  • A10 čip: 16nm
  • A11 čip: 10nm
  • A12 čip: 7nm
  • A13 čip: 7nm+
  • A14 čip: 5nm

V loňském roce TSMC navíc oznámila investici v podobě 25 mld. dolarů do nové výrobní 5nanometrové technologie. Právě díky tomuto kroku se i nadále stala výhradním dodavatelem procesorů pro amerického technologického giganta. Dle analytika Ming-Chi Kua plánuje firma na podzim představit hned čtyři špičkově vybavené iPhony 12 s podporou nejmodernějších 5G sítí. Na trh se pak dostaví model s 6,1palcovým, 6,7palcovým a 5,4palcovým displejem.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat