Dotekomanie.cz

OPPO Find X2 a X2 Pro oficiálně, top modely s cenou od 999 eur

OPPO Find X2

zdroj: oppo.com

Společnost Oppo dnes představila své nejnovější smartphony v rámci série Find. Novinky se jmenují OPPO Find X2 a X2 Pro, přičemž kromě jejich vysokých specifikací přijdou na trh s pořádnými cenovkami. Rozhodně mohou konkurovat Samsungu a dalším společnostem, které se nebojí uvést mobil s cenou nad 1000 eur.

Top modely s vysokou cenou

Noviny jsou si dost podobné, a to v mnoha specifikacích. Například se nabízí 6,7palcový displej s QHD+ rozlišením, který má 120Hz obnovovací frekvenci, přičemž dotyková vrstva pracuje na 240 Hz. O výkon se zde stará Snapdragon 865 s podporou 5G, přičemž operační paměť je u obou mobilů 12 GB typu LPDDR5. Základní model OPPO Find X2 má nerozšiřitelné úložiště o velikosti 256 GB. Verze pro pak nabízí 512 GB.

Menší rozdíl najdeme u kapacity baterie, kde OPPO Find X2 má 4200 mAh, OPPO Find X2 Pro pak nabízí o 60 mAh více. V obou případech je podpora 65W nabíjení, přičemž mobily v podstatě disponují dvěma bateriemi. Ty se nabíjí paralelně. Přední strany jsou vybaveny 32MPx foťákem a také se nabízí čtečka otisků prstů v displeji, případně stereo reproduktory.

OPPO Find X2 Pro, OPPO Find X2; zdroj: fonearena.com

Hlavní rozdíly najdeme na zadní straně. Sice na první pohled je sestava stejná, rozdíly jsou zde větší. OPPO Find X2 má 48MPx foťák s podporou optické stabilizace obrazu. Dále je zde 12MPx širokoúhlý foťák a 13MPx s 5násobným hybridním přiblížením. OPPO Find X2 Pro taktéž nabízí 48MPx senzor, ale v tomto případě jsou pixely větší, takže lze zachytit více světla. Širokoúhlý snímač byl vylepšen, poskytuje 48 MPx. U třetího foťáku tentokrát došlo na použití periskopického zoom, společnost láká na 10násobným hybridní zoom, přičemž digitální má až 60násobné přiblížení.

Firma myslela i na nejrůznější vychytávky, jako je třeba softwarové vylepšení pro multimediální obsah. Systém se například postará o konverzi videa s 60 FPS, aby se využil 120Hz displej. Dále se nabízí audio zoom nebo vylepšená stabilizace obrazu. OPPO Find X2 Pro má navíc certifikaci IP68, OPPO Find X2 disponuje jen IP54.

zdroj: fonearena.com

Specifikace OPPO Find X2

Specifikace OPPO Find X2 Pro

Základní model Oppo Find X2 přijde v Evropě na 999 eur, což je v přepočtu přibližně 25 450 Kč. Model Pro vyjde na 1199 eur, tedy cca 30 550 Kč.

zdroj: fonearena.com

Zdroje: fonearena.com, neowin.net, xda-developers.com

Exit mobile version