Legenda Nokia 5310 XpressMusic přichází do Česka aktualizováno

Legenda Nokia 5310 XpressMusic přichází do Česka [aktualizováno]
2020-04-29T13:35:07+02:00
• 29. 4. 2020

Zdroj: HMD Global

Aktualizováno 29. 4.

V březnu společnost HMD Global představila novinku Nokia 5310 XpressMusic, přičemž nás nyní české zastoupení informuje o dostupnosti na českém trhu. Cena byla stanovena na 1299 Kč. Již dnes ji začnou nabízet někteří prodejci. Firma u tohoto běžného mobilu láká zejména na přehrávání MP3 a dostupnost FM rádia.

Původní článek 19. 3.

Původní společnost Nokia má na svém kontě mnoho legendárních mobilů, na které jen tak nezapomeneme. Některé se staly součástí vtipů. Možná si ještě pamatujete na mobil Nokia 5310 XpressMusic z roku 2007, který byl designován zejména pro poslech hudby. Nyní se tento mobil vrací, přičemž novinka nese označení Nokia 5310.

Nokia 8.3 přichází s 5G a ZEISS optikou

Nokia 5310

Stejně jako původní model, má i reinkarnovaná verze dedikovaná tlačítka pro ovládání hudby. Je to poměrně úsměvná vychytávka, když vezmeme v potaz, že mobil nedisponuje možností využívat streamovací služby. Ostatně nemá k dispozici ani LTE a vnitřní úložiště nabízí pouze 16 MB. Tlačítka tak případný uživatel využije jen tehdy, když si stáhne na microSD kartu MP3 soubory, které bude přehrávat. Nokia 5310 podporuje paměťové karty až do velikosti 32 GB.

Nokia 5310 Emotional PNG 2000x2000x

Zdroj: HMD Global

Pokud se ale nejedná o problém, mobil má navíc dva hlasité reproduktory na přední straně. Dá se tedy využít jako záložní hudební mobil. Co se týče baterie, nabízí se 1200 mAh, což by mělo dle výrobce dostačovat až na 30 dnů běžného používání.

O výkon se zde stará procesor MT6260A od Mediateku a displej má 2,4 palců s QVGA rozlišením. Jako systém je použit Nokia Series 30+ a mezi bonusové možnosti patří FM rádio. U něj nepotřebujete zapojovat sluchátka suplující anténu. Nokia 5310 je skutečně mobil z minulosti, ale ještě dnes si může najít svou klientelu. Zatím neznáme cenu ani dostupnost v Česku, na to si budeme muset počkat.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat