Huawei přitvrzuje, dá vývojářům až 100 % příjmů

Huawei přitvrzuje, dá vývojářům až 100 % příjmů
2020-03-06T22:30:53+02:00
• 6. 3. 2020

Zdroj: Huawei

Pokud jde o obchody s aplikacemi a jiným obsahem, zpravidla si provozovatelé ponechávají procenta z příjmu. U Applu a Googlu vývojáři dostávají standardně 70 %, přičemž 30 % si ponechávají společnosti. Z toho platí provoz, vývoj, bezpečnost a další nadstandardní funkce. Podobnou strategii má i Huawei v rámci svého obchodu AppGallery. Nyní ale dochází k menší změně, respektive startuje akce na dva roky.

U Huawei „vydělají“ více

Společnost Huawei upravila podmínky pro vývojáře, kteří si budou moci vydělat více peněz. Pakliže vývojář do června tohoto roku nahraje aplikaci, bude si moci nechat až 100 % z příjmů. To znamená, že co zaplatí uživatel, tak celá částka je připsána samotného vývojáři, případně vývojářskému studiu. Jsou zde ale kategorie.

V případě vzdělávacích aplikací zůstane vývojáři prvních 12 měsíců celých sto procent. Další rok si uzme Huawei jen 10 % a po uplynutí dvou let vývojář získá 80 % z příjmů. V případě her zůstává společnosti po celou dobu dvou roků 15 % z příjmů, následně se podíl zvýší na 30 %. U všech ostatních aplikací po dobu jednoho roku bude vývojář získávat 100 %, další rok 85 % a po této době klesne podíl na 70 %.

appgallery huawei mini 1059x974x

Zdroj: Huawei

Rozhodně se jedná o zajímavou nabídku, kterou mohou vývojáři využít. Na první pohled to vypadá, že v AppGallery mohou vydělat více, ale je nutné brát v potaz, že Obchod Play má více uživatelů. Výdělek nemusí být tak značný nebo rozdílný.

Huawei se jednoduše snaží nalákat co nejvíce vývojářů aplikací a her, ale je jasné, že zde nejde o množství. V AppGallery chybí mnoho populárních aplikací pocházejících z USA, ale skrze zákaz americké vlády se uživatelé budou muset spokojit s alternativami, pokud existují. Případně si budou muset najít vlastní cestu, aby používali například Facebook nebo Youtube na zařízeních bez Google certifikace.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat