Dotekomanie.cz

Huawei P40, P40 Pro a P40 Pro+ představeny – zaměřeno na fotoaparát

huawei p40 pro 1200x675x 1

Zdroj: Huawei

Huawei dnes představil novou sérii P40 v čele s modely Huawei P40, P40 Pro a P40 Pro+. Jejich hlavní novinkou je jako obvykle vylepšený fotoaparát, který u nejvyššího modelu P40 Pro+ tentokrát láká dokonce na 10násobné optické přiblížení, přičemž bez ztráty kvality má být až 20násobný zoom. Pojďme si nové modely podrobněji představit.

Huawei P40 Lite E míří do Česka za cenu 4 499 Kč

Huawei P40 Lite míří do Evropy, prodej začne 3. března

Huawei P40 Pro+

Začneme tím vybavenějším modelem Huawei P40 Pro+. Podobně jako Samsung letos nabízí model S20 Ultra, Huawei také přichystal to nejlepší z jejich dílny a k tomu dva klasické zástupce P40. Ten nejlepší se jmenuje P40 Pro+ a nabízí 6,58 palcový displej s rozlišením 2640 x 1200 pixelů spolu s obnovovací frekvencí 90 Hz.

Zdroj: Huawei

Jistě si všimnete vcelku výrazného výřezu v displeji. Ten totiž kromě přední kamerky s rozlišením 32 MPx schovává infračervenou technologii pro 3D sken vašeho obličeje pro odemykání. Nabízí tedy stejnou funkčnost jako třeba u Mate 30 Pro nebo u iPhonů X. IR pak poslouží také třeba pro tvorbu bokeh efektu u předního fotoaparátu. Čtečka otisků prstů v displeji je stále optická, ale je o 30 procent větší.

Zdroj: Huawei

Specialitou jsou pak záda z keramiky. Tento prémiový model bude dostupný pouze v černé a bílé barvě na rozdíl od ostatních. Model P40 Pro a P40 Pro+ se kromě materiálů liší také ve fotoaparátu na zádech, velikostí jsou ale stejné.

Zdroj: Huawei

Pět fotoaparátů na zádech

Velký modul na zádech schovává celkem pět foťáků. Ten hlavní má letos o něco vyšší rozlišení a to rovných 50 MPx. Jmenuje se „Ultra Vision“ a nabízí světelnost f/1.8 spolu s optickou stabilizací a RYYB senzorem. Jedná se pak o jeden z největším senzorů umístěných v telefonech o velikosti 1/28 palce. Maximální ISO v noci činí 409 600.

Hlavní snímač doplňuje ultra-širokoúhlý snímač s rozlišením 40 MPx určený především pro natáčení videa. Ten pak používá také RYYB senzor.

Zdroj: Huawei

Pro přiblížení poslouží celkem dva teleobjektivy. První nabízí 3x zoom a ten druhý periskopický dokonce 10x optický zoom. Celkem při využití více fotoaparátů slibuje výrobce až 20x hybridní a 100x digitální přiblížení. Sestavu na zádech doplňuje ToF snímač a senzor barevné teploty. Nové je také zpracování fotografie díky XD Fusion Image Engine.

Zdroj: Huawei

Uvnitř tepe nejnovější Kirin 990 s podporou 5G sítí. Jedná se přitom o osmijádrový procesor známý již z Huawei Mate 30 Pro. Baterie nabízí kapacitu 4200 mAh.

Zdroj: Huawei

Specifikace Huawei P40 Pro+

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro nabízí stejné rozměry a tedy i displej s úhlopříčkou 6,58 palce a stejným rozlišením jako model s přídomkem Pro+. Samozřejmostí u top modelu v letošním roce je vyšší obnovovací frekvence displeje, novinka nabízí vcelku dostatečný 90Hz panel. Zobrazovací panel je zahnutý nejen po bocích ale na všech stranách stejně jako u P40 Pro+.

Zdroj: Huawei

Design v čele s výrazným výřezem na levé straně je stejný jako u nejvyššího modelu a také 3D technologie pro odemykání zařízení. Hlavním rozdílem modelu Pro a Pro+ je fotoaparát na zádech.

Baterie pak nabízí 4200 mAh, přičemž napájení je možné pomocí výkonu 40 W. Bezdrátově nově dokonce také výkonem 40 W. Uvnitř se také nachází nejvýkonnější čip výrobce a to Kirin 990 5G. Potěší také podpora nejnovějšího standardu WiFi 6 Plus. Operační paměť nabízí 8 GB a úložiště potom 256 GB.

Zdroj: Huawei

Huawei P40 Pro bude dostupný v třech lesklých barvách (Ice White, Deep Sea Blue a černé) a dvou matných (Blush Gold a Silver Frost). Ve stejných barvách bude k dostání i menší P40.

Čtyři fotoaparáty na zádech

Huawei P40 Pro nabízí evoluci loňské P30 Pro s velmi podobnou sestavou. Hlavní snímač má rozlišení 50 MPx se světelností f/1.9. Větší inovací prošel ultra-širokoúhlý senzor, který má nyní 40 MPx a poslouží také pro nahrávání videa. Proto dostal název Cine Camera. Video lze nahrávat maximálně ve 4K 60 fps

Zdroj: Huawei

Teleobjektiv nabízí rozlišení 12 MPx a celkově 5násobný optický zoom. Nabízí ale oproti předchůdci nový RYYB senzor, který zaznamená až o 40 procent více světla. Hybridní přiblížení má hodnotu 10x.

Specifikace Huawei P40 Pro

Huawei P40

Menší model P40 pak nabídne méně zaoblený displej s úhlopříčkou 6,1 palce a rozlišením 2340 x 1080 pixelů. Stále se bude jednat přitom o OLED. Zatímco u Samsungu mají všechny S20 displej se 120 Hz, u Huawei má tento dokonce již jen obyčejný 60 Hz panel.

Zdroj: Huawei

Trochu zamrzí nižší odolnost vůči vodě a to jen IP53, tedy jako vloni u menšího P30. Výkonem Huawei P40 ale ochuzen není, stále má Kirin 990 s podporou 5G sítí. Operační paměť nabízí 8 GB a vnitřní úložiště 128 GB.

Pro odemykání nabízí Huawei P40 buď 2D sken obličeje na rozdíl od vyšších modelů a nebo také čtečku otisků prstů v displeji. Baterie má 3800 mAh a operačním systémem je Android 10 s nadstavbou EMUI bez Google služeb.

Tři fotoaparáty na zádech

Fotoaparátů na zádech je ale méně, stejně jako vloni zde nenajdeme periskopický snímač a chybí také ToF snímač hloubky. Přesto se zde stále nachází slušná sestava hlavního 50 MPx Ultra Vision foťáku se clonou f/1.9 doplněnou o 16MPx ultra-širokoúhlý senzor a teleobjektiv s trojnásobným přiblížením.

Specifikace Huawei P40

Ceny a dostupnost

Huawei P40 a P40 Pro si můžete již nyní předobjednat, přičemž prodej bude zahájen 6. dubna. K předobjednávkám dostanete sluchátka Huawei Freebuds 3 zdarma.

Model Huawei P40 Pro+ dorazí později a zatím nevíme, zda i do Česka. V zahraničí bude jeho cena 1399 euro, tedy v přepočtu necelých 39 tisíc Kč.

Zdroj: Huawei

Exit mobile version