Apple Watch a nový watchOS 7 má nabídnout měření nasycení kyslíkem a spoustu dalšího

Apple Watch a nový watchOS 7 má nabídnout měření nasycení kyslíkem a spoustu dalšího
2020-03-10T19:30:07+02:00
• 10. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Server 9to5mac získal přístup ke kódu iOS 14, z čehož zjistili celou řadu nových funkcích, které se nejspíše chystají pro hodinky Apple Watch a jejich systém watchOS 7. Mezi nejzajímavější patří měření nasycení kyslíkem v krvi, tachymetr, sdílení ciferníků nebo zcela nová správa hodinek pro děti.

WatchOS 7 s několika novinkami

Aktuální nasycení krve kyslíkem se udává v procentech, přičemž zdravá hodnota je mezi 95-100 procenty. Již od příští verze systému si tuto hodnotu budete pravděpodobně změřit i přes Apple Watch. Zatím ale není jasné, zda bude nutná nová verze Apple Watch Series 6, která bude představena na podzim. Na druhou stranu možnost měřit a sledovat tento údaj prý údajně měla umět již první generace hodinek a hardware na to měla.

Další novinkou watchOS7 má být sdílení ciferníků, nebo jejich konfigurace. Sdílení má být možné primárně přes aplikaci hodinek v iOS. Nově přibude také pár dalších ciferníků včetně Infograph Pro. Ten má mít jako hlavní novou funkci tachymetr. Že nevíte, co to je? Pro pochopení nejlépe pomůže následující ujasnění ze serveru Wikipedia:

„Princip měření je velmi jednoduchý. Vezměme si pohybující se automobil po dálnici. Zapněte stopky hodinek v okamžiku, kdy míjíte kilometrovník (informační dopravní značka, která udává počet kilometrů z jistého bodu). V momentě, kdy míjíte kilometrovník vzdálen přesně 1 km od předchozího zastavte stopky. Hodnota na tachymetru, na kterou ukazuje ručička na stopkách, je vaše aktuální rychlost.“

Nový systém watchOS zjednoduší správu hodinek v souvislosti s dětmi. Pokud bude mít vaše dítě hodinky Apple Watch, budete je moci spárovat s vaším iPhonem. Kvůli tomu na ně nebudou chodit vaše notifikace a budete moci na hodinkách omezit dostupnost určité hudby a další rodičovskou správu.

sleep watch series 4 1024x576x

Zdroj: 9to5mac.com

Novinkou bude též možnost nastavit „čas školy“, kdy nebude možné používat určité aplikace. Nakonec konečně má dorazit také sledování spánku, které se dlouho spekulovalo už u poslední generace.

Zdroje: 9to5mac.com, 9to5mac.com, cs.wikipedia.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat