Apple testuje chytré brýle, máme důkaz

Apple testuje chytré brýle, máme důkaz
2020-03-28T18:00:16+02:00
• 28. 3. 2020

Zdroj: MacRumors.com

Apple se chystá nahradit svůj mobilní telefon v horizontu deseti let. Alespoň s touto informací přišel server The Information. Ale co by jej mohlo nahradit? Některá verze chytrých brýlí, z nichž první by mohla dorazit již v roce 2022. O rok později by pak mohla dorazit elegantnější varianta. 

Apple testuje brýle svým ovladačem

Už několik měsíců píšeme o tom, že společnost Apple pracuje na svých vlastních chytrých brýlí. Podle vysoce postavených manažerů mohou právě chytré brýle nahradit současný iPhone. Ani jeden z těchto produktů prozatím nebyl firmou oficiálně ohlášen. Nicméně, obě varianty byly údajně podrobně popsány v plné místnosti zaměstnanců na tajném říjnovém setkání v Cupertinu.

Apple

Zdroj: MacRumors.com

První zařízení, jež má dorazit v roce 2022, se bude podobat zařízení Oculus Quest s virtuální realitou, displejem s vysokým rozlišením, kamerami namontovanými na vnější straně a podobně. Naopak druhá verze 2023 se bude více podobat slunečním brýlím. Ovšem nabídne silné rámečky pro implementaci baterie a procesorů. Tyto brýle pak budou určena pro celodenní použití. 

Nyní se ale přeci jen objevila první indicie naznačující práci na novém AR/VR zařízení. Zahraniční server MacRumors získal velice zajímavou fotografii, která zachycuje ovladač. Ten společnost údajně má používat pro testování interního produktu. Je jasné, že ovladač bude fungovat na stejném principu jako u konkurence. V podstatě s ním budete ovládat pohyby rukou a podobně, což se následně přenese do virtuální reality. 

Podle uniklého kódu operačního systému iOS 14 se ale Apple zaměří spíše na rozšířenou realitu, nikoliv virtuální. Aktuálně není jasné, v jaké fázi vývoje firma je. Dle zdrojů by ale mohl být v pokročilém stádiu.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat