Dotekomanie.cz

Apple právě vydal iOS 13.4 a iPadOS 13.4

iOS 13.4

Zdroj: Dotekomanie

Společnost Apple po několikatýdenním testování konečně vydala finální verze systémů iOS 13.4 a iPadOS 13.4. Aktualizace jsou samozřejmě k dispozici všem zařízením, která podporují iOS 13 a iPadOS 13. Chcete-li si nové instalační balíčky stáhnout, přejděte jednoduše do Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru. Apple vydává také iOS 12.4.6 s vylepšenou bezpečností pro starší modely. 

iOS 13.4 a iPadOS 13.4 přináší tyto významné novinky

iOS 13.4 je opravdu významná aktualizace, která přináší několik důležitých nových funkcí pro iPhone a iPad. Hlavně iPadOS 13.4 zavádí podporu pro myš a trackpad, což přinese lepší efektivitu při práci. Změn dozrála ale i nativní aplikace Mail, ve které je nově k dispozici panel nástrojů. Ten se objeví v případě prohlížení e-mailů. Nový panel má lepší design s logičtějším rozložením. Odpovědi na šifrované e-maily se pak nově automaticky šifrují, pokud máte nastavené S/MIME. Apple přidal devět nových nálepek memoji, mezi které patří smějící se obličej se srdíčky, sepjaté ruce a oslavující obličej.

Dočkali jsme se sdílení složek na iCloud Drivu přímo z aplikace Soubory. Přibyla také možnost omezit přístup jen na osoby, které výslovně pozvete, nebo ho umožnit každému, kdo má k dispozici odkaz na složku. Zmínit nemůžeme zapomenout ani novinku v podobě oprávnění umožňující vybrat, kdo může měnit a odesílat soubory a kdo jen prohlížet a stahovat.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Delší dobu jsme psali o tom, že Apple připravuje jednotné nákupy aplikací. Toho jsme se konečně dočkali. Podpora služby Jednotný nákup tak umožňuje jednorázový nákup spolupracující aplikace pro iPhone, iPod touch, iPad, Mac i Apple TV. Novinkou je také panel Arcade, na kterém se zobrazují hry z Arcade, které jste nedávno hráli, takže můžete v hraní pokračovat na iPhonu, iPodu touch, iPadu, Macu i Apple TV.

CarPlay má podporu aplikací od nezávislých dodavatelů, přičemž na palubní desce CarPlay se zobrazují informace o probíhajícím telefonním hovoru. iOS 13.4 a iPadOS 13.4 nabízí rychlý náhled AR podporuje přehrávání zvuku v USDZ souborech. Tohle byly hlavní novinky, které jsou v systémech k dispozici. Níže přikládáme také seznam všech oprav a další vylepšení, které si pro nás Apple připravil.

Tato aktualizace obsahuje také opravy chyb a další vylepšení:

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version