Dotekomanie.cz

Apple nezlepší produkci minimálně do Q2 2020

Apple

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podle velice známého a přesného analytika Ming-Chi Kua se produkce Apple, potažmo nového iPhonu, výrazně nezlepší až do druhého čtvrtletí letošního roku. Několik posledních týdnů analytik varuje před možným zpožděním a nízkou návratností pracovních sil v dodavatelských závodech, které vyrábí klíčové prvky pro společnost Apple. 

Apple má problém s koronavirem

Například dodávky fotoaparátů od firmy Genius Electronic Optical údajně za poslední měsíc výrazně poklesly, přičemž spotřební materiál začíná pomalu a jistě docházet. Kuo předpovídá, že zbývá asi měsíc zásob pro výrobu těchto objektivů. Významná obnova produkce by pak měla začít nejdříve v květnu letošního roku. 

Ming-Chi Kuo mimo jiné prohlásil:

„Velice se těšíme na nadcházející modely. iPhone 2020 si udrží stejný design fotoaparátů jako v případě řady iPhone 11.“

Analytik v lednu předpovídal, že všechny 5G iPhony budou představeny už na podzim letošního roku. Naopak levnější varianta v podobě iPhone SE 2 nebo iPhone 9 bude představena už v první polovině roku 2020. 

Zdroj: MacRumors

COVID-19 (koronavirus) tak má větší globální dopad, než se původně očekávalo. Je jen otázkou času, kdy společnosti budou nuceny oddálit datum představení svých vlajkových modelů. Pokud například Apple své iPhony představí, s největší pravděpodobností nebude dostatek kusů. Mohl by se tak opakovat rok, kdy firma představila iPhone X a XS – taktéž nebyl dostatečný počet, čímž ve výsledku trpěly prodeje telefonů.  

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version