Apple nezlepší produkci minimálně do Q2 2020

Apple nezlepší produkci minimálně do Q2 2020
2020-03-05T19:30:48+02:00
• 5. 3. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Podle velice známého a přesného analytika Ming-Chi Kua se produkce Apple, potažmo nového iPhonu, výrazně nezlepší až do druhého čtvrtletí letošního roku. Několik posledních týdnů analytik varuje před možným zpožděním a nízkou návratností pracovních sil v dodavatelských závodech, které vyrábí klíčové prvky pro společnost Apple. 

Apple má problém s koronavirem

Například dodávky fotoaparátů od firmy Genius Electronic Optical údajně za poslední měsíc výrazně poklesly, přičemž spotřební materiál začíná pomalu a jistě docházet. Kuo předpovídá, že zbývá asi měsíc zásob pro výrobu těchto objektivů. Významná obnova produkce by pak měla začít nejdříve v květnu letošního roku. 

Ming-Chi Kuo mimo jiné prohlásil:

„Velice se těšíme na nadcházející modely. iPhone 2020 si udrží stejný design fotoaparátů jako v případě řady iPhone 11.“

Analytik v lednu předpovídal, že všechny 5G iPhony budou představeny už na podzim letošního roku. Naopak levnější varianta v podobě iPhone SE 2 nebo iPhone 9 bude představena už v první polovině roku 2020. 

Apple

Zdroj: MacRumors

COVID-19 (koronavirus) tak má větší globální dopad, než se původně očekávalo. Je jen otázkou času, kdy společnosti budou nuceny oddálit datum představení svých vlajkových modelů. Pokud například Apple své iPhony představí, s největší pravděpodobností nebude dostatek kusů. Mohl by se tak opakovat rok, kdy firma představila iPhone X a XS – taktéž nebyl dostatečný počet, čímž ve výsledku trpěly prodeje telefonů.  

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat