Dotekomanie.cz

Apple dominuje trhu s nositelným příslušenstvím

Apple Watch

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Apple podle všeho dodala v posledním čtvrtletí loňského roku více než 43,4 mil. kusů zařízení spadající do řady wearables. S těmito informacemi přišla analytická společnost IDC. 

Apple kraluje nově vzniklému trhu

Prodejní čísla zahrnují produkty Apple Watch, AirPods, AirPods Pro a řadu Beats. Celkově lze říci, že dle zveřejněných dat měl Apple 36,5% podíl na trhu s nositelným příslušenstvím. Jediný pokles zažily jen chytré hodinky Apple Watch, a to kvůli nedostatku zásob. 

Zdroj: MacRumors

Podle IDC se konkurenční Xiaomi dostalo na druhé místo, neboť dodalo 12,8 mil. kusů zásilek – z toho 9,4 mil. kusů tvořily chytré náramky. Za tato prodejní čísla si firma vysloužila 10,8% podíl na trhu. Jihokorejský Samsung se pak umístil až na třetím místem s 8,8% podílem. Celkové dodávky tvořily 10,5 mil. kusů. V tomto případě se nejvíce prodávaly chytré hodinky Galaxy Active a Active 2.

Celkový trh s nositelným příslušenstvím vzrostl ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku o 82,3 % a podle údajů IDC dosáhl nového rekordního prodeje – 118,9 mil. kusů zařízení. Rychlý růst je údajně způsoben zejména rostoucí popularitou bezdrátových sluchátek, která zaujala ​​55,3 % celého trhu. Během celého roku 2019 se uvádí, že Apple dodal na trh více než 106 mil. kusů, což je o 121,7 % více než v předchozím roce.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version