Dotekomanie.cz

Motorola představila Moto G8 Power, přijde na 5 699 Kč [aktualizováno]

Moto G Power, Moto G Stylus

Nějakou dobu se spekulovalo, že by Motorola měla na MWC představit nové modely série Moto G, ale nakonec nemusíme tak dlouho čekat. Dnes totiž došlo k představení v USA a hned na první pohled jsme se dočkali kosmetické změny. Názvy již neobsahují číslo, takže nelze jen tak určit, o jakou generaci se jedná. Novinky se jmenují Moto G Power a Moto G Stylus.

Moto G Power a Moto G Stylus

Začneme tím zajímavějším mobilním telefonem, který je Moto G Stylus. Jak název napovídá, k dispozici bude stylus, ale nečekejte pokročilou technologii jako u řady Galaxy Note od Samsungu. I tak se stylus dá schovat do těla. Samozřejmě si to vyžádalo ústupky, což se dotklo kapacity baterie, i tak je k dispozici 4000 mAh.

Nejedná se ale o jedinou bonusovou funkci tohoto modelu. Na zadní straně najdeme celou sérii foťáků, kde hlavní nabízí 48MPx senzor. Dále je zde ale 16MPx širokoúhlý snímač, s kterým lze natáčet běžná videa byť budete držet mobil na výšku. Motorola tuto novinku představila před nějakou dobu a dnes jsme se jí dočkali znovu.

Moto G Power a Moto G Stylus

Model Moto G Power jde tak trochu jinou cestou. Sice většina specifikací je podobná s modelem Moto G Stylus, ale není zde například akční kamera. I tak lze pořizovat širokoúhlé snímky. Hlavní foťák má 16 MPx a baterie disponuje kapacitou 5000 mAh. Toho bylo možné docílit hlavně díky absenci prostoru pro stylus.

Specifikace Moto G8 Power

Specifikace Moto G Stylus

Na americkém trhu bude Moto G Power stát 249,99 dolarů, což je v přepočtu přibližně 5700 Kč. Česká cena by se mohla pohybovat kolem 7 400 Kč. Model Moto G Stylus přijde na 299,99 dolarů, tedy cca 6 800 Kč. U nás by novinka mohla stát 8 900 Kč. Nyní si musíme počkat na oznámení dostupnosti v Česku.

Aktualizováno

České zastoupení společnosti potvrdilo dostupnost modelu Moto G8 Power na českém trhu. Jak je vidět, zjednodušený název Moto G Power je zřejmě určen jen pro USA. V Česku se bude používat Moto G8 Power. Novinka je dle společnosti dostupná od dnešního dne za cenu 5 699 Kč. Jestli se k nám dostane Moto G Stylus, nevíme.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version