iCloud po devíti letech podporuje mobilní prohlížeče

iCloud po devíti letech podporuje mobilní prohlížeče
2020-02-11T13:30:32+02:00
• 11. 2. 2020
2

Internetová služba iCloud od společnosti Apple tu s námi je již téměř devět let. Konkrétně se na trh dostavila v červnu roku 2011, přičemž integrována byla do všech zařízení firmy. Myšlenka iCloudu je v podstatě taková, že veškerý uživatelský obsah je uložen na serverech Applu. Samotný uživatel pak může tato data synchronizovat a měnit. 

iCloud se po devíti letech naučil novému kousku

Věděli jste ale, že se nejedná o první cloudovou službu od Applu? iCloudu totiž předcházely služby iTools (v roce 2000), .Mac (v roce 2002) a MobileMe (v roce 2008). iCloud je ale první zdarma dostupný cloud od Applu, všichni jeho předchůdci byli placení.

Během představení této služby se strhla lavina a do iCloudu se registrovalo hned 20 mil. uživatelů. Vzhledem k tomu, jak byla forma služby postavena, jednalo se o technologicky zajímavou věc. Nutno podotknout, že k dispozici byl dávno konkurenční Dropbox, který chtěl Steve Jobs dokonce i odkoupit. 

iCloud

Nicméně, až donedávna jste se při pokusu o přístup k iCloud.com z prohlížeče mobilního zařízení dostali na stránku informující, že si musíte stáhnout a nainstalovat aplikace pro přihlášení k iCloud účtu. To je až neskutečná hanba, vzhledem k tomu, že služba je na trhu téměř devět let. Naštěstí ale nyní Apple obrátil a stránku změnil. Nově se tak můžete k určitému obsahu dostat i prostřednictvím webového prohlížeče na iOS a Android zařízení. 

iCloud

iPhone se pochopitelně dokáže přihlásit přímo, takže zůstanete v prohlížeči bez přesměrování. Po přihlášení získáte přistup k fotografiím, poznámkám, připomenutím a funkci Find My. Pro náročnější funkce je však třeba použít iPad, MacBook nebo iMac.

Na operačním systému Android je situace obdobná. Zajímavé ale je, že pokud máte povolené dvoufaktorové ověřování, budete stále muset mít poblíž svůj iPhone, kterým přístup potvrdíte. Pokud ale Android zařízení používáte pro dvoufaktorové ověřování, budete jej moci používat bez nutnosti iPhonu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Jakub Herget

11. 2. 2020, 14:24

iCloud v prohlížeči EDGE (Samsung Galaxy A50) mám dostupný od října 2019. Potvrzovaci kód přijde SMSkou.

Jakub Herget

11. 2. 2020, 14:21

iCloud v prohlížeči EDGE (Samsung Galaxy A50) mám dostupný od října 2019.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat