Dotekomanie.cz

Disney+ má již přes 28 mil. předplatitelů

V prvních třech měsících po svém uvedení na trh se služba Disney+ dočkala 28,6 mil. odběratelů. S touto zajímavou a překvapivou informací přišel ředitel Disney Bob Iger. Podle něj služba překročila očekávání.

Disney+ předběhl konkurenční služby

Bob Iger, CEO společnosti Disney, prohlásil, že služba Disney+ jednoznačně překročila i to největší očekávání firmy. Dokázala totiž překonat i počet předplatitelů HBO Now a pomalu se chystá dobýt Netflix, který měl v lednu 61 mil. předplatitelů. Nutno podotknout, že toto číslo se týká území USA. 

Vzhledem k tomu, že Apple neposkytuje přesná čísla předplatitelů, nemůžeme službu Apple TV+ nijak srovnat s konkurencí. Navíc má jeho produkt hlavně neplatící uživatele, protože byl zdarma ke každému novému iPhone, iPad a Mac. 

Dle analytiků ale streamovací službu od Applu používá téměř 10 mil. předplatitelů. Může se zdát, že se jedná o velký počet takto pro začátek. Potíž je ale v tom, že jde stále o relativně malé procento lidí, kteří se mohli na rok zcela bezplatně registrovat. Ve skutečnosti se totiž ke službě připojilo méně než 10 % uživatelů, kteří si v průběhu minulého čtvrtletí zakoupili nové zařízení. Apple za poslední čtvrtletí loňského roku prodal asi 90 mil. kusů zařízení a z toho 10 mil. uživatelů se přihlásilo k Apple TV+. 

Disney+ má oproti Apple TV+ velkou výhodu v tom, že nabízí široký katalog seriálů a filmů, včetně populárního Star Wars a Marvel. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version