Apple dle kódu iOS 13.4 plánuje bezdrátové obnovení zařízení

Apple dle kódu iOS 13.4 plánuje bezdrátové obnovení zařízení
2020-02-27T20:07:09+02:00
• 28. 2. 2020

Zdroj: 9to5mac

V souvislosti s vydáním nové betaverze systému iOS verze 13.4 byla nalezena zcela nová funkce. V budoucnu by díky ní bylo možné obnovit zařízení se systémem iOS bezdrátově bez nutnosti připojení k počítači. To by vyřešilo především problém u těch zařízení, které nejde připojit kabelem k počítači jako třeba HomePod.

Bezdrátová obnova možná již brzy

Pokud se vám dnes „rozbije“ systém HomePodu nebo Apple Watch například při aktualizaci (což se zvlášť u hodinek občas dříve stávalo), musíte je vzít do autorizovaného servisu. Tomu by mohl být v budoucnu konec díky funkci bezdrátového obnovení (provedení tzv. „restore“). Stejnou možnost by mohl mít uživatel i u iPhonů nebo iPadů.

Zdroj: 9to5mac

Pro obnovu firmware by jste si tak vystačili bez počítače, jak naznačuje kód v iOS 13.4. Nová funkce byla nalezena konkrétně pod názvem „OS Recovery“ a snímek obrazovky teorii over-the-air obnovy také podporuje.

Pro Apple by bezdrátový systém obnovy systému nebyla úplná novinka. Počítače s macOS již podobnou věc dnes nabízejí, umí přeinstalovat systém přes internet. Nová funkce bezdrátové obnovy by kromě zmíněného HomePodu a Apple Watch byla nutná pro iPhone bez konektorů, který se prý chystá na příští rok.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat