Telegram 5.13 přináší spoustu novinek

Telegram 5.13 přináší spoustu novinek
2020-01-02T11:40:46+02:00
• 2. 1. 2020

Ještě před koncem roku 2019 jsme se dočkali oznámení novinek pro komunikační platformu Telegram. Nyní již vychází verze Telegram 5.13, která přináší několik nových funkcí a užitečných nástrojů.

Telegram a designové změny

Jednou z předních novinek, které jsou vyzdvihovány, je nový editor vzhledu Theme Editor 2.0, který je přístupný skrze nastavení chatu, případně v nastavení vzhledu u iOS. V tomto případě lze nastavit několik vlastností, přičemž v případě barev si můžete skutečně vybrat z celé palety.

Kromě toho jsou k dispozici nové vzhledy pro pozadí se vzory. Aby toho nebylo málo, výsledek lze sdílet s příteli, takže se můžete podělit o své výtvory. Pokud ale nepatříte mezi kreativní lidi, jsou k dispozici nové předdefinované vzhledy.

Aplikace a služby nyní pomalinku získávají možnost naplánování odeslání, ale Telegram jde ještě dál a přináší poněkud unikátnější možnost. Nyní lze naplánovat odeslání zprávy až v momentu, kdy bude kontakt online. Můžete tak přesně načasovat zprávu, aby třeba přišla s probuzením dané osoby, když zapne Telegram.

Dále jsme se dočkali vylepšení sdílení polohy, kde se nyní zobrazují podniky a místa, takže je jednodušší je sdílet, respektive označit. V rámci vyhledávání přibyla tlačítka pro výsledky, takže je jednodušší přeskakovat mezi nalezenými možnostmi. Na iOS navíc jde vybrat více zpráv ve vyhledávání.

Telegram mimo jiné také zdůraznil, že služba zvládá přenášet soubory o velikosti až 1,5 GB, ale hudební a spíše audio soubory nyní dostanou speciální novinku. Pokud se bude jednat o záznam delší než 20 minut, aplikace si zapamatuje, kde jste naposledy skončili s přehráváním. To se nejvíce hodí pro podcasty. Navíc přibyla možnost dvojnásobného zrychlení přehrávání.

U Android verze se nyní nově v bočním menu nachází přepínač pro tmavý a světlý režim, aby uživatelé nemuseli chodit do nastavení. Samotná mapová funkce také získává tmavý režim. V případě iOS je vše závislé na nastavení systému.

Kromě vybrání konkrétní zprávy pro kopírování je konečně možné vybrat u určitou část textu. V rámci sdílení do aplikace Telegram nyní lze daný obsah poslat vícero kontaktům. Nově lze všechny zprávy označit jako přečtené. Na iOS lze zvolit hlavní webový prohlížeč pro otevírání odkazů a došlo na rychlejší přepínání účtů skrze delší podržení ikony aplikace. Telegram obsahuje další minoritní úpravy a změny pro vylepšení používání, příkladem je vyladění animací.

logo-app Telegram Telegram Messenger LLP Zdarma ANDROID logo-app Telegram Messenger Developer Zdarma iOS

Zdroje: androidpolice.com, telegram.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat