Sonos ukončuje podporu pro nejstarší produkty

Sonos ukončuje podporu pro nejstarší produkty
2020-01-24T17:04:18+02:00
• 25. 1. 2020

Výrobce chytrých reproduktorů, firma Sonos, prohlásil, že v květnu letošního roku přestane poskytovat aktualizace softwaru pro své nejstarší produkty. V praxi to znamená, že majitelé těchto produktů přijdou o nejnovější funkce. 

Sonos pomalu a jistě zabíjí starší kousky

Tento krok ovlivní starší zařízení, jako jsou všechny přehrávače Sonos Zone, Connect a Connect: Amp, první generace Play:5, CR200 a Bridge. Musím však doplnit, že u zařízení Connect a Connect: Amp to platí pouze pro zařízení vyrobena v letech 2011 až 2015. Nejnovější hardwarové kousky tak budou i nadále přijímat aktualizace. 

Sonos

„Bez nových softwarových aktualizací bude přístup ke službám a celková funkčnost vašeho zvukového systému omezena“ uvedla společnost Sonos ve své tiskové zprávě. Firma sama uvádí, že si zákazníci budou moci sami vybrat, zda budou tyto produkty i nadále používat. Pokud ne, měli by starší modely co nejdříve vyměnit za nové. 

Pokud budete chtít přejít na novější modely, budete moci dosavadní společnosti vrátit, čímž získáte 30% slevu na nákup nového zboží značky Sonos. I přesto firma zdůraznila, že všechny tyto produkty byly nataženy na absolutní hranici možné podpory. Dále poznamenala, že nejstarší z nich byly představeny v roce 2006, tedy v době, kdy přicházel iPhone a streamovací hudební služby.

Sonos mimo jiné prohlásil, že je odhodlán poskytovat softwarové aktualizace po dobu pěti let od posledního přímého prodeje zařízení. Původní Play:5 byl představen v roce 2009 a jedná se o první reproduktor, který se dočkal ukončení své softwarové podpory. Není se tedy čemu divit, že společnost plánuje odstavit některé ze starších modelů. Jen přeci taková dlouhá podpora je finančně nákladná.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat