Nokia 5.2 a Nokia 1.3 dorazí s dalšími produkty na MWC 2020

Nokia 5.2 a Nokia 1.3 dorazí s dalšími produkty na MWC 2020
2020-01-30T08:00:10+02:00
• 30. 1. 2020

Konference MWC 2020 se pomalu a jistě blíží a kromě Nokia 8.2 5G má HMD Global v plánu oznámit i několik levnějších smartphonů – Nokia 5.2 a Nokia 1.3.

Nokia 5.2 je konečně na cestě

Původně se mělo za to, že model Nokia 5.2 dorazí na MWC 2019, které se konalo v loňském roce. Následně se měl telefon objevit v červnu a pak v září na IFA 2019. Ani na jedné příležitosti Nokia telefon nepředstavila. To by se však nyní mělo změnit a model 5.2 by měl skutečně dorazit na MWC 2020. 

Nokia 5.2

S největší pravděpodobností telefon nabídne procesor Snapdragon 632, který se dříve objevil například u Motorola Moto G7. O dočasně spuštěné aplikace a dokumenty se postará 3GB RAM. K dispozici by mělo být samozřejmě i vnitřní úložiště, v tomto případě s kapacitou 32 GB. Pro některé trhy by měla být k dispozici také varianta s 4GB RAM a 64GB úložným prostorem. 

Nokia 5.2

Telefon by měl nabídnout velký 6,2palcový LCD panel a přední 8megapixelový fotoaparát. Na zadní straně zařízení pak bude k dispozici dvojice fotoaparátů – 8 a 16megapixelový senzor. Celkově by telefon měl vypadat podobně jako model Nokia 6.2, který můžete vidět na obrázku výše. Nokia 5.2 by dokonce měla být prodávána ve stejných barvách – Ceramic Black a Ice. 

Datum vydání prozatím nebylo upřesněno, ovšem uvádí se, že společnost HMD Global plánuje novinku prodávat za 169 EUR, tj. cca 4 253 Kč bez DPH. 

Nokia 1.3 bude nejlevnější z představených

Vedle Nokia 5.2 a ostatních chytrých telefonů bude Nokia 1.3 patřit mezi nejlevnější kousky. Nahradit by tentokrát měl loňský model Nokia 1 Plus, který při uvedení stál pouhých 79 EUR (1 988 Kč bez DPH). 

Nokia 5.2

V této cenové kategorii by zákazníci měli dostat telefon s LCD displejem o velikosti 6 palců. Očekávat můžeme také přítomnost procesoru od MediaTeku, 1GB RAM a 8GB vnitřní úložiště (představen může být i 16GB varianta). Naštěstí zde bude přítomný Android 10 (Go Edition). 

Na zadní straně bude k dispozici plastový kryt a 13megapixelový fotoaparát. Pravděpodobně bude přítomný i přední 5Mpx fotoaparát pro vytváření selfie.

Nokia může představit novinku v podobě Original Series

Podle ověřených zdrojů se zdá, že společnost HMD Global plánuje také ohlásit nové zařízení Nokia Original Series. Momentálně toho o produktu moc nevíme, ale mohlo by se jednat o přepracování starého zařízení nebo o úplně nový telefon. Firma údajně měla v plánu zařízení představit v průběhu nového čínského roku. Nakonec vše ale bylo přesunuto na MWC 2020. 

Nokia 5.2

Mohl by být odhalen i fitness náramek

Poslední věcí na seznamu produktů společnosti HMD Global pro MWC 2020 může být i fitness náramek. Ten by mohl nabídnout technologii NFC a podporu bezkontaktních plateb Google Pay. S největší pravděpodobností by se pak náramek prodávat maximálně za 45 EUR, tj. zhruba 1 132 Kč bez DPH. 

Seznam doprovodných produktů by mohl být mnohem delší, ale ostatní plány byly odloženy. Dočkat jsme se mohli například mini projektoru, selfie držáku, power-banky, mini tiskárny či dokonce dvou chytrých hodinek.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat