Mobvoi představilo TicPods 2 a TicPods 2 Pro CES

Mobvoi představilo TicPods 2 a TicPods 2 Pro [CES]
2020-06-04T17:40:50+02:00
• 7. 1. 2020

Společnost Mobvoi vytvořila projekt sluchátek TicPods Free v roce 2018, v rámci kterého se podařilo vybrat 1,8 milionu dolarů od mikro investorů. Jednalo se o jeden z nejúspěšnějších projektů. Nyní jsme se dočkali druhé generace, ale tentokrát se nejedná o kampaň. Firma novinku představila již běžným způsobem a již nyní jsou k dispozici předobjednávky. Kromě jednoho modelu jsou k dispozici dva, TicPods 2 a TicPods 2 Pro.

TicPods 2 a TicPods 2 Pro

Jak asi tušíte, Pro model nabídne o něco více funkcí, ale také si za to připlatíte. Začneme ale základním modelem TicPods 2. Jedná se o bezdrátová sluchátka, která mají k dispozici jeden mikrofon. Pro ovládání slouží dotyková plocha, přičemž nechybí například detekce nošení v uchu, rychlé párování nebo OTA aktualizace. Jsou vybaveny čipsetem Qualcomm QCC3026, přičemž o konektivitu se stará technologie Bluetooth 5.0. Odolnost je zaručena certifikací IPX4.

V rámci kodeků jsou podporovány APTX/AAC/SBC při spárování se zařízením s Androidem. U iOS je k dispozici jen AAC. Sluchátka mají kapacitu 30 mAh, což by mělo postačit na 4 hodiny přehrávání hudby. Samotná dockovací krabička disponuje 390mAh baterií, což by mělo v součtu dostačovat na 23 hodin přehrávání.

Verze TicPods 2 Pro nabízí dva mikrofony, taktéž pro potlačení okolního ruchu, ale v tomto případě by se měla nabídnout vyšší kvalita. Čipset je zde Qualcomm QCC5121 a navíc jsou obsaženy senzory jako gyroskop a akcelerometr. To se hodí zejména pro ovládání gesty hlavou. Ano, v tomto případě lze hlavou udělat pohyb pro ovládání například hudby nebo přijmutí či odmítnutí hovoru.

K dispozici jsou také rychlé povely prostřednictvím vyslovení příkazu bez nutnosti vyslovení aktivačního slova nebo spojení. I tak je zde podpora aktivačního slova.

Základní model TicPods 2 stojí 89,99 eur, verze TicPods 2 Pro pak přijde na 125,99 aur. K dispozici jsou tři barevné verze – modrá, bílá, růžová. Tyto ceny platí nyní v rámci předobjednávek, přičemž později budou vyšší o 10 %. K prvním zákazníkům zamíří již 15. ledna.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat