Mediatek představil Helio G70 pro mobily střední třídy

Mediatek představil Helio G70 pro mobily střední třídy
2020-01-15T19:35:54+02:00
• 15. 1. 2020

Společnost Mediatek představuje jednu novinku za druhou. Není to tak dávno, co jsme se dočkali uvedení nových procesorů Dimensity 1000 a 1000L. Druhý jmenovaný konkuruje Snapdragonu 765. Nyní jsme se dočkali osekanější verze Dimensity 800 a aby toho nebylo málo, došlo na představení Helio G70, herního procesoru pro střední třídu.

Helio G70

Novinka je tak trochu osekanější verzí procesoru Helio G90T, který nabízí poměrně dobrý výkon, což jsme si mohli otestovat u smartphonu Redmi Note 8 Pro (recenze). U Helio G70 se nabízí například slabší jádra Cortex A75 místo Cortex A76, přičemž došlo na snížení frekvence na 2 GHz. Slabší jádra jsou typu Cortex A55 s frekvencí 1,7 GHz.

Další významnější rozdíl najdeme u grafiky. Zde se nachází Arm Mali-G52 2EEMC2 s frekvencí 820 MHz. Ta podporuje Full HD+ rozlišení. Zatím by se nejednalo o nijak slabý procesor, ale je zde poměrně značný ústupek v případě podporovaných úložišť, jelikož se podporuje jen technologie eMMC 5.1, což je značné mínus v porovnání s jinými procesory, které podporují novější UFS.

Helio G70

Helio G70 podporuje v rámci konektivity Beidou, Galileo, Glonass a GPS. Také zde najdeme Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5 (a/b/g/n/ac) a LTE, 5G zde nehledejte, to je určeno pro procesory Dimensity. V rámci foťáků lze použít až 48MPx senzor, případně je zde podpora duálních sestav, například 16+16 MPx.

Vzhledem k tomu, že novinka spadá do sekce herní procesorů, jsou zde určité technologie na vylepšení zážitku z hraní, ale v tomto případě nelze čekat zázraky. Jedná se o nejslabší procesor v této kategorii.

Zdroj: mediatek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat