MediaTek Dimensity 800 je nový procesor pro střední třídu

MediaTek Dimensity 800 je nový procesor pro střední třídu
2020-01-13T09:40:45+02:00
• 13. 1. 2020

Zdroj: Mediatek

Společnost Mediatek je známá svými procesory pro levnější smartphony, zejména střední a nižší třídu. Začátek působení se nedá hodnotit příliš kladně, jelikož první procesory nenabízely dostatek výkonu a pro mnohé je jejich použití spíše mínus u smartphonů. Časy se ale mění a Mediatek již umí nabídnout poměrně zajímavé procesory, které umí konkurovat některým třídám Qualcommu a Samsungu, viz Redmi Note 8 Pro. Nedávno jsme se ale dočkali představení nových procesorů MediaTek Dimensity 1000 a 1000L. Nyní jsme se dočkali slabší verze MediaTek Dimensity 800.

MediaTek Dimensity 800

Aktuální novinky MediaTek Dimensity 1000 a 1000L celkem překvapily v rámci výsledků benchmark testů. Nižší model 1000L dokonce nabízí o něco více výkonu než Snapdragon 765, aspoň dle některých testů. MediaTek Dimensity 800 asi nepřekoná novou sérii Snapdragon 700, ale i tak se dají očekávat poměrně dobré výsledky, aspoň v rámci střední třídy.

Novinka nabízí poměrně zaběhnutou konfiguraci čtyř silnějších jader Cortes A76 s frekvencí 2,0 GHz a čtyř slabších Cortex A55 taktéž s 2 GHz. Pro grafiku poslouží čtyři jádra Dimensity 1000-class GPU IP. Obsažené ISP dokáže pracovat s fotografickými senzory až do rozlišení 64 MPx, přičemž je zde podpora celkem čtyř foťáků, případně sestav jako 16+32 MPx a podobně. Dokonce zde najdeme podporu natáčení 4K videí s HDR.

V případě podporovaného rozlišení jsme se dočkali jen Full HD+, ale zobrazovací panely jako takové mohou mít až 90 Hz. MediaTek Dimensity 800 bude k dispozici také v 5G verzi, kde je podpora sub-6GHz. Společnost uvádí, že první smartphony s touto novinkou se objeví na trhu již během první poloviny tohoto roku.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat