Lenovo představilo notebook ThinkBook Plus s e-ink displejem CES

Lenovo představilo notebook ThinkBook Plus s e-ink displejem [CES]
2020-01-10T12:24:52+02:00
• 9. 1. 2020

Lenovo na letošním veletrhu CES představilo spoustu zajímavých notebooků, včetně jednoho s podporou mobilních sítí 5G, Chromebooku s odnímatelnou klávesnicí a skládacího ThinkPadu za necelých 46 000 Kč bez DPH. Společnost ale představila ještě jeden zajímavý kousek.

ThinkBook Plus nabízí dva displeje

Jedná se o model ThinkBook Plus s druhým e-ink displejem. Ten nabízí 10,8palcový displej (je velice podobný monochromatickému displeji na čtečce e-knih) a dokáže zobrazit oznámení kalendáře a e-mailů z aplikace Microsoft Outlook. Dále zobrazuje e-knihy prostřednictvím aplikace Amazon Kindle a nejlépe ze všeho dokáže zaznamenávat poznámky pomocí stylusu – to vše bez nutnosti otevírání notebooku.

Podle prvních reakcí je psaní na e-inkovém displeji velice citlivé a přesné, a to i přesto, že používáte stylus. Může se tedy jednat o velice zajímavého hráče na trhu, který může zacílit na uživatele, kteří rádi píšou poznámky ručně a na papír. Hlavní konkurencí v tomto případě bude iPad Pro. Jeho systém iPadOS ale není na tak vysoké úrovni, aby dokázal konkurovat běžným desktopovým systémům, byť je Apple na dobré cestě – recenzi iPadOS si můžete přečíst na tomto odkazu.

Osobně se mi líbí myšlenka, že uživatel bude moci psát na notebooku poznámky, aniž by jej musel otevírat, a k tomu je automaticky uloží do aplikace OneNote. Podle dostupných informací by se tento model měl prodávat s procesorem Intel 10. generace (s možností aktualizace na Core i7), až 16 GB RAM a až 512GB SSD. Lenovo ThinkBook Plus bude v základní variantě stát necelých 28 000 Kč bez DPH.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat