Lenovo uvádí nový tablet M10 FHD REL

Lenovo uvádí nový tablet M10 FHD REL
2020-01-28T08:00:29+02:00
• 28. 1. 2020
3

Společnost Lenovo v tichosti rozšiřuje vlastní nabídku tabletů o jeden nový přírůstek a novinka nese přesný název M10 FHD REL. Slovo REL by mohlo znamenat anglické slovo „reload“, ale to čínský výrobce prozatím nikde nezmiňuje. V každém případě bude zapadat do segmentu střední třídy. Tomu odpovídá konečná prodejní cena, za kterou dostanete zařízení s poměrně kvalitním displejem nebo velkokapacitní baterií.

Ideální pro nenáročné

Vpředu se zabydlel 10,1palcový IPS LCD displej s FullHD rozlišením a 5megapixelová kamerka. Uvnitř běží osmijádrový procesor Snapdragon 450 od Qualcommu po boku 3GB operační paměti RAM. Uživatelská data pojme 32GB interní úložiště, které lze rozšířit až o další 2 TB po vložení paměťové microSD karty. Článek baterie o velikosti 7 000 mAh slibuje například více než 12 hodin přehrávání videí.

Zadní část nese pouze 8megapixelový objektiv fotoaparátu. Mezi ostatní prvky výbavy patří dva reproduktory s technologií Dolby Audio, operační systém Android ve verzi 9.0 Pie doplněný o vlastní nadstavu, vstup pro microUSB kabel, 3,5mm jack na sluchátka či slot pro datovou SIM kartu. Nakonec cenovka v přepočtu začíná u hranice 4 477 Kč a jsou k dispozici dvě barevná provedení (bílé, černé).

Zdroje: psref.lenovo.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Jaroslav Král

29. 1. 2020, 11:39

Pane Horňáčku,
děkuji za tento počin, ale tento tablet nebude určen pro běžný prodej. Jedná se o speciální produkt pro komerční zákazníky. Kdybyste takhle napsal o opravdovém nástupci M10 FHD a to M10 PLUS, který už mají obchodní partneři v nabídce a bude zde v polovině února, to by bylo super. Stačí napsat mail do CZ a nemusíte hledat v zahraničních serverech ;-)

Přemysl Vaculík

VIP 29. 1. 2020, 11:43

Věřte, že není v našich silách se neustále dotazovat firem každý měsíc, jestli mají nějakou novinku. Pokud nezašlou tiskovou zprávu, nemůžeme o tom vědět.

Jaroslav Král

29. 1. 2020, 13:47

Rozumím tomu, jen jste se zaměřili špatným směrem. Pokud uvedete info o novém M10 Plus, který má podporu Google Asisstent, nový výkonný chipset od Mediateku (výše než SD 625) a k tomu za velmi atraktivní cenu v kovovém tenkém šasi…. pojďme do toho.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat