Konec Chrome aplikací se blíží

Konec Chrome aplikací se blíží
2020-01-16T06:40:43+02:00
• 16. 1. 2020

Webový prohlížeč Chrome není jen na procházení internetu. Google s ním měl plány, že se z něj stane i centrum pro nejrůznější aplikace, které budou dostupné skrze Chrome Obchod. Ten mimo jiné obsahuje nejrůznější doplňky pro prohlížeč. Vývoj technologií šel kupředu a dnes zde máme například PWA – progresivní webové aplikace, které nabízí více možností. Vzhledem k malému počtu uživatelů letos započne ukončení Chrome aplikací.

Konec pro Chrome aplikace

Již v roce 2016 jsme vás informovali, že Google ukončí podporu pro aplikace, ale například měly zůstat pro Chrome OS. Tento systém ale dnes podporuje Obchod Play a také aplikace určené pro Android, takže není potřeba mít další typ aplikací. Nyní jsme se dočkali oznámení druhé fáze plánu ukončení.

V březnu tohoto roku přestane Chrome Obchod akceptovat nové aplikace od vývojářů, přičemž stávající bude možné aktualizovat až do června 2022. V červnu 2020 dojde k ukončení podpory pro všechny aplikace na platformách Windows, Mac, a Linux, ale v případě programů Chrome Enterprise a Chrome Education dojde k prodloužení do prosince tohoto roku.

V červnu následujícího roku dojde k ukončení podpory pro API NaCl, PNaCl, a PPAPI. V tu samou dobu také skončí podpora na Chrome OS. Definitivní konec je plánován na červen 2022 pro všechny platformy.

Google tak dává sbohem aplikacím, které se v podstatě nikdy neprosadily. Samotný Chrome Obchod ale nekončí, stále se bude jednat o centrum pro nejrůznější doplňky pro webový prohlížeč Chrome. Snad se nyní soustředí na rozšíření tohoto centra, nebylo by na škodu, kdyby obchod byl dostupný i pro mobilní verzi prohlížeče.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat