iPhone 12 nabídne výrazná vylepšení

iPhone 12 nabídne výrazná vylepšení
2020-01-20T11:30:53+02:00
• 20. 1. 2020

Podle nedávno zveřejněných informací se zdá, že budoucí generace s názvem iPhone 12 bude nabízet vylepšený systém TrueDepth. S touto novinkou přišla jedna z nejpopulárnějších a nejdůvěryhodnějších analytických společností světa Barclays. 

iPhone 12 s vylepšeným Face ID

Čím více se datum představení nového mobilního telefonu s logem nakousnutého jablka blíží, tím více toho o něm víme. Samozřejmě je třeba brát všechny uniklé informace s určitou rezervou, jen přeci se nacházíme teprve na začátku roku, takže se do podzimu může změnit ledacos. Ovšem i přesto není od věci se podívat na to, co nás u nového iPhone 12 nejspíše čeká. 

iPhone 12

Společnost Barclays potvrdila informaci, že se dočkáme nového předního systému pod názvem TrueDepth. Jedná se samozřejmě o technologii zaručující funkčnost Face ID. Apple by prý měl zapracovat na samotném výřezu v displeji, který by měl být u letošního vlajkového modelu výrazně menší či žádný.

Vyšší operační paměť a nový 3D senzor

To ale není vše. Analytická firma totiž potvrdila také přítomnost několika hardwarových specifikací. Tak například by se o dočasně spuštěné aplikace a dokumenty měla postarat operační paměť s kapacitou 6 GB. Jednalo by se 2GB nárůst paměti než u současného iPhone 11 Pro. Velké věci se budou dít na zadní straně zařízení. Zde se totiž má objevit speciální 3D senzor, jenž by v praxi měl mapovat své okolí do vzdálenosti několika metrů. Tato technologie by měla zlepšit využívání rozšířené reality a portrétních fotografií. 

Největší změna by se měla dostavit až příští rok. Apple by totiž mohl v roce 2021 zcela zrušit stávající konektor Lightning alespoň u jednoho ze svého iPhonu. To by znamenalo, že z originálního balení zmizí také klasické drátové EarPods. Naopak v průběhu letošního roku bychom se měli dočkat hned pěti nových iPhonů, přičemž do konce března dorazí levný iPhone SE 2 a na podzim čtyři další modely.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat