Dotekomanie.cz

iPhone 11 pomáhá Applu na čínském trhu přežít

iPhone 11

Zdroj: Dotekomanie.cz

Firma Apple zaznamenala minulý měsíc v Číně výrazný nárůst poptávky chytrých telefonů, částečně díky popularitě modelu iPhone 11. Podle zahraniční společnosti Bloomberg si Apple polepšil hned o 18,7 %.

iPhone 11 pomáhá na čínském trhu

Dodávky této společnosti v prosinci meziročně vzrostly o 18,7 %, což představuje zhruba 3,18 mil. kusů iPhonů. S největší pravděpodobností za tento nárůst může vysoká poptávka iPhone 11, který byl představen v září. Prodejní čísla se zakládají na informacích Čínské akademie informačních a komunikačních technologií.

Nový iPhone 11 a iPhone 11 Pro přinesl v porovnání s předchozími modely velké vylepšení v rámci životnosti baterie na jedno nabití a v kvalitě fotoaparátu. Apple si však na čínském trhu loni pomohl i jinými způsoby. Jelikož firma využila snížení daně z obratu, mohla tak snížit cenu svých produktů, díky čemuž poptávka po telefonech vzrostla. 

Pokud jde o budoucnost čínského trhu, dvouciferný růst v dodávkách by měl pokračovat i nadále. I přesto ale bude muset Apple vykonat spoustu práce, aby dokázal svůj tržní podíl výrazně ovlivnit směrem na vyšší čísla. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version