Hisense představil telefon s barevným e-ink displejem CES

Hisense představil telefon s barevným e-ink displejem [CES]
2020-01-11T16:30:31+02:00
• 11. 1. 2020
2

Hisense A5 byl představen v průběhu minulého roku, který dorazil s e-ink displejem. V té době se však jednalo o černobílou obrazovku. Letos však společnost stojící za tímto modelem představila na probíhající konferenci CES 2020 nový prototyp s barevným e-ink displejem. 

Hisense se chlubí novým prototypem

Podrobnosti nejsou v současné chvíli příliš detailní, ovšem i přesto víme, jaké vlastnosti displej nabízí. V tomto případě by se údajně mělo jednat o zobrazovací panel s vylepšeným kontrastem a obnovovací frekvencí ve srovnání s displejem v modelu A5.

 

Nutno podotknout, že obnovovací frekvence hraje svou velkou roli, protože barevné e-ink displeje mají obvykle pomalejší frekvenci než monochromatické obrazovky. Nejedná se o problém v případě čtení knih, omezení se dostaví až v případě použití uživatelského rozhraní. 

Ve druhém čtvrtletí letošního roku se však údajně chystají sériová výroba barevných e-ink panelů. Hisense ale neoznámil žádný časový rámec pro spuštění prodeje tohoto telefonu.  

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

zdenek glonci

11. 1. 2020, 18:41

Do toho bych šel 😀

Venca Dvorak

11. 1. 2020, 18:21

Tak to vypadá hodně zajímavě, tedy pokud to bude dobře fungovat. Naposledy jsem o barevných e-ink displejích slyšel v souvislosti s PixelQi, ale to nakonec totálně vyšumělo, možná se až teď čínským soudruhům některou z technologií konečně podařilo dotáhnout do použitelné podoby.
A zejména by mně konkrétně zajímalo, jestli to na slunci může fungovat zcela bez podsvícení, protože to je, kromě kontrastu, zásadní výhoda tohoto typu displeje.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat