Google do iOS přináší důležitou bezpečnostní funkci

Google do iOS přináší důležitou bezpečnostní funkci
2020-01-17T09:40:46+02:00
• 17. 1. 2020

V současné digitální době je dvoufaktorové ověřování, neboli 2FA, jednou z nejdůležitějších obranných vrstev proti široké škále problémů s kybernetickou bezpečností. Společnost Google nedávno proto vydala aktualizaci, která iPhone uživatelům umožní využívat dvoufaktorovou technologii ještě mnohem snadněji.

Google zlepšuje dvoufaktorové ověřování

Dvoufaktorové ověřování je v zásadě bezpečnostní systém, který vyžaduje dva různé mechanismy ověřování, které jsou často založeny na něčem, co znáte nebo máte, jako je heslo nebo bezpečnostní klíč. Po celá desetiletí byla tato technologie úhledně integrována jako PIN kód pro vaši SIM kartu. V poslední době se ale staly populární všudypřítomné kódy, které byly zasílány prostřednictvím SMS zprávy. 

Před několika lety Google oznámil nový způsob použití 2FA, kdy váš telefon může fungovat jako bezpečnostní klíč nebo jako jeden ze dvou faktorů, který potřebujete k odemčení účtu. Pokud jste se nedávno snažili obnovit své heslo Gmailu, s největší pravděpodobností jste se nového systému dočkali – mohli jste heslo resetovat pouze interakcí s upozorněním v telefonu. Systém je díky tomu velice jednoduchý, snadno použitelný, rychlý a bezpečný. 

Dosud byla tato metoda ověřování k dispozici pouze na zařízeních se systémem Android 7.0 nebo novější. Aplikace Smart Lock je ale konečně k dispozici také pro operační systém iOS. Díky tomu si ji mohou vychutnat i majitelé iPhone. Implementace v systému iOS funguje pomocí zabudovaných bezpečnostních funkcí. Zatím se zdá, že tuto aplikaci lze použít pouze pro přihlášení k účtu Google na jiných zařízeních, ale stále jde o skvělý vývoj dopředu.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat