Další rekord, na App Storu se utratilo během jednoho dne 386 mil. dolarů

Další rekord, na App Storu se utratilo během jednoho dne 386 mil. dolarů
2020-01-12T09:48:11+02:00
• 11. 1. 2020
1

Společnost Apple zažila v průběhu loňského roku hned několik rekordů. Podle slov samotné firmy se její služby dočkaly nejlepšího roku v historii. Kromě toho se Apple ve své tiskové zprávě chlubil také vysokým standardem v oblasti ochrany osobních údajů a zabezpečení samotných uživatelů. 

App Store dál navyšuje své příjmy

Například Eddy Cue, což je víceprezident služeb společnosti Apple, v rozhovoru prohlásil, že „nové desetiletí společnost Apple začíná neuvěřitelně dynamicky. Jsme tedy vděční všem našim zákazníkům, kteří projevili velké nadšení pro všechny naše služby.“

Největších rekordů se pochopitelně i letos dočkal obchod s aplikacemi App Store, jenž společnosti každým rokem generuje čím dál tím více peněz. Dle posledních statistik bylo v období mezi 25. prosincem a Silvestrem celosvětově utraceno více než 1,42 mld. amerických dolarů. To je až neuvěřitelně vysoké číslo. Jen oproti minulému roku se jedná o 16% nárůst. 

Apple se však dočkal i dalších dobrých výsledků, a to přímo na Nový rok, kdy jeho uživatelé celosvětově utratili více než 386 mil. dolarů. Zajímavou statistikou pak je, že technologický gigant od roku 2008 všem vývojářům, kteří přispívají do App Storu svými aplikacemi, vydělal více než 155 mld. dolarů. Ještě zajímavější je fakt, že 39 mld. dolarů bylo vyplaceno vývojářům jen v průběhu roku 2019.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Štěpánek

11. 1. 2020, 13:11

Takže ne vydělal, ale prodal za…..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat